Pilota rostida sobre trinxat de col
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
- Informació nutricional -Obre
La col és rica en antioxidants que ens protegeixen de ceretes malalties.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per la pilota :
- 250 g de carn picada de porc
- 250 g de carn picada de vedella
- 100 g de carn picada de papada de porc
- 1 gra d'all
- julivert
- molla de pa (remullada en llet)
- 1 ou
- sal
- 1 col paperina
- 2 patates bufet
- 320 g de suc de rostit de pollas
- farina blanca
- brou de gallina (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb aigua freda i sal, bulliu les patates pelades i tallades a trossos i les fulles de col. Quan estiguin ben cuites, poseu-les en un bol i aixafeu-les bé amb una forquilla.
A continuació, poseu en un bol la carn picada de vedella, de porc, de papada, l'all picat, el julivert picat, la molla de pa remullada en llet i l'ou i barregeu-ho bé amb les mans. Seguidament, feu les pilotes amb la massa, passeu-les per farina i deixeu-les coure en un cassó amb brou de gallina durant una hora i mitja. Després, retireu-les del cassó, deixeu-les refredar, poseu-les en una safata, amaniu-les amb un raig d'oli i deixeu-les coure al forn durant 20 minuts més a 180 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu una mica d'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la patata i la col aixafada i deixeu-ho sofregir una estona fins que estigui ros.
Finalment, poseu el suc de rostit en un cassó i escalfeu-lo al foc.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el trinxat de col i patata, desemmotlleu-ho, poseu-hi la pilota a sobre i salseu el plat amb el suc de rostit de pollastre.
A continuació, poseu en un bol la carn picada de vedella, de porc, de papada, l'all picat, el julivert picat, la molla de pa remullada en llet i l'ou i barregeu-ho bé amb les mans. Seguidament, feu les pilotes amb la massa, passeu-les per farina i deixeu-les coure en un cassó amb brou de gallina durant una hora i mitja. Després, retireu-les del cassó, deixeu-les refredar, poseu-les en una safata, amaniu-les amb un raig d'oli i deixeu-les coure al forn durant 20 minuts més a 180 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu una mica d'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la patata i la col aixafada i deixeu-ho sofregir una estona fins que estigui ros.
Finalment, poseu el suc de rostit en un cassó i escalfeu-lo al foc.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el trinxat de col i patata, desemmotlleu-ho, poseu-hi la pilota a sobre i salseu el plat amb el suc de rostit de pollastre.