Picantó rostit i verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Benito Iranzo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Neri Hotel Restaurant, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 picantons
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 fulla de llorer
  • pebre negre en gra
  • 1 got d'aigua
  • 50 g de xerès
  • 50 g de porto
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu i talleu la ceba, la pastanaga i el tomàquet en làmines. Poseu-les al fons d'una safata per al forn, juntament amb els alls i la farigola. Salpebreu els picantons, unteu-los amb oli i poseu-los damunt la bresa de verdures, amb el pit cap amunt, i afegiu-hi un got d'aigua. Poseu-ho tot al forn, prèviament escalfat a 140 graus, durant 20 minuts. Tot seguit, afegiu als picantons el porto i el xerès i deixeu-ho al forn durant 20 minuts més, a una temperatura de 160 graus amb el gratinador perquè quedin ben daurats.

A continuació, reserveu els picantons, recolliu la bresa i el suc i coleu-ho amb un xinès. Poseu el suc en un cassó i deixeu que redueixi al foc, durant aproximadament 10 minuts, fins que ens en quedi una salsa.

Per fer l'acompanyament, peleu i talleu la pastanaga a daus, peleu i talleu la patata a daus, talleu les carxofes a quarts, netegeu les bledes i talleu-les.

Per una banda, en un cassó amb aigua bullint i sal, coeu les patates durant uns 7 minuts i reserveu-les. En un altre cassó, amb aigua bullint i sal, coeu-hi les pastanagues i les carxofes, per aquest ordre, uns segons, perquè ens quedin grenyals.

I mentrestant, en una paella salteu les bledes amb una mica d'oli.

I ja per acabar, serviu mig picantó en un plat amb les verdures al costat i la salsa pel damunt.
Anar al contingut