Peus de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Alcalà
INGREDIENTS
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 6 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- 1 got de vi blanc
- pebre vermell dolç
- farina
- oli d'oliva
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Abans de començar a preparar el plat, bulliu els peus de porc i reserveu-ne el brou de la cocció.
Un cop bullits, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli calent. Quan els peus ja estiguin daurats, traieu-los de la paella, poseu-los pebre negre, i reserveu-los. A continuació, feu servir la mateixa paella, però amb menys oli, per preparar el sofregit. En primer lloc, daureu la ceba trinxada, i després l'all, també trinxat i només uns 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi dues cullerades de salsa de tomàquet i deixeu-ho sofregir 5 minuts més. Passat aquest temps, tireu-hi dues cullerades petites de pebre vermell dolç i remeneu-ho ben bé per evitar que amarguegi. I ja per acabar el sofregit, tireu-hi el vi blanc, i deixeu que redueixi. Només us faltarà passar-lo pel colador xinès i ja el podreu abocar a la cassola, juntament amb els peus de porc. Poseu la cassola al foc i tireu-hi brou de la cocció dels peus de porc. És important que no l'hi tireu tot, així evitareu que puguin quedar massa forts. Deixeu-los coure durant 1 hora i serviu-los coberts amb una mica de salsa.
Un cop bullits, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli calent. Quan els peus ja estiguin daurats, traieu-los de la paella, poseu-los pebre negre, i reserveu-los. A continuació, feu servir la mateixa paella, però amb menys oli, per preparar el sofregit. En primer lloc, daureu la ceba trinxada, i després l'all, també trinxat i només uns 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi dues cullerades de salsa de tomàquet i deixeu-ho sofregir 5 minuts més. Passat aquest temps, tireu-hi dues cullerades petites de pebre vermell dolç i remeneu-ho ben bé per evitar que amarguegi. I ja per acabar el sofregit, tireu-hi el vi blanc, i deixeu que redueixi. Només us faltarà passar-lo pel colador xinès i ja el podreu abocar a la cassola, juntament amb els peus de porc. Poseu la cassola al foc i tireu-hi brou de la cocció dels peus de porc. És important que no l'hi tireu tot, així evitareu que puguin quedar massa forts. Deixeu-los coure durant 1 hora i serviu-los coberts amb una mica de salsa.