Peus de porc dins una patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Santi Colominas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Toc, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 patates mitjanes
- 1,5 kg de peus de porc
- 2 ossos de pernil
- 50 g de bolets
- 2 alls
- porro
- 20 g de tòfona
- mantellina de porc
- nyàmeres
- faves
- llorer, farigola
- sal i pebre
- suc de rostit
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua freda poseu-hi la farigola, el llorer, els ossos de pernil, la sal i els peus de porc i deixeu-ho bullir tot durant unes 3 hores.
Seguidament, retireu els peus de porc i els ossos de pernil, talleu-los ben petits i reserveu-los.
A continuació, peleu les patates, talleu-les per la meitat, buideu-les i poseu-les a coure en un cassó amb aigua freda, sal i pebre. Quan ja estiguin cuites, retireu-les i reserveu-les.
Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu el porro i l'all picat. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi els peus de porc, el pernil i els bolets picats i deixeu-ho sofregir un parell de minuts més.
Després, retireu la paella del foc, afegiu-hi la tòfona i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, ompliu la patata amb el farcit, emboliqueu-la amb la mantellina, poseu-la en una safata, amaniu-la amb una mica d'oli i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la patata, guarniu el plat amb unes quantes faves crues i les nyàmeres tallades a dauets i salseu-ho tot amb el suc de rostit.
Seguidament, retireu els peus de porc i els ossos de pernil, talleu-los ben petits i reserveu-los.
A continuació, peleu les patates, talleu-les per la meitat, buideu-les i poseu-les a coure en un cassó amb aigua freda, sal i pebre. Quan ja estiguin cuites, retireu-les i reserveu-les.
Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu el porro i l'all picat. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi els peus de porc, el pernil i els bolets picats i deixeu-ho sofregir un parell de minuts més.
Després, retireu la paella del foc, afegiu-hi la tòfona i remeneu-ho tot bé.
Tot seguit, ompliu la patata amb el farcit, emboliqueu-la amb la mantellina, poseu-la en una safata, amaniu-la amb una mica d'oli i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la patata, guarniu el plat amb unes quantes faves crues i les nyàmeres tallades a dauets i salseu-ho tot amb el suc de rostit.