Peus de porc dins una patata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Santi Colominas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Toc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 patates mitjanes
  • 1,5 kg de peus de porc
  • 2 ossos de pernil
  • 50 g de bolets
  • 2 alls
  • porro
  • 20 g de tòfona
  • mantellina de porc
  • nyàmeres
  • faves
  • llorer, farigola
  • sal i pebre
  • suc de rostit

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua freda poseu-hi la farigola, el llorer, els ossos de pernil, la sal i els peus de porc i deixeu-ho bullir tot durant unes 3 hores.

Seguidament, retireu els peus de porc i els ossos de pernil, talleu-los ben petits i reserveu-los.

A continuació, peleu les patates, talleu-les per la meitat, buideu-les i poseu-les a coure en un cassó amb aigua freda, sal i pebre. Quan ja estiguin cuites, retireu-les i reserveu-les.

Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu el porro i l'all picat. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi els peus de porc, el pernil i els bolets picats i deixeu-ho sofregir un parell de minuts més.

Després, retireu la paella del foc, afegiu-hi la tòfona i remeneu-ho tot bé.

Tot seguit, ompliu la patata amb el farcit, emboliqueu-la amb la mantellina, poseu-la en una safata, amaniu-la amb una mica d'oli i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu la patata, guarniu el plat amb unes quantes faves crues i les nyàmeres tallades a dauets i salseu-ho tot amb el suc de rostit.
Anar al contingut