Peus de porc amb gambot
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Rodríguez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre dels Lleons, Esplugues de Llobregat
INGREDIENTS
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 tomàquet
- 1/2 l de fumet
- 1/2 l de brou
- 80 g de mantega
- 4 gambes grosses
- 1 copa de vi blanc
- 200 g de bolets
- oli
- sal
- pebre
- cibulet
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, feu un sofregit de ceba, porro i tomàquet. Després afegiu-hi vi blanc i deixeu-ho reduir.
A continuació, feu bullir els peus de porc amb una bressa de verdures, talleu-los i emboliqueu-los amb paper film, de manera que quedi amb forma cilíndrica i ben premsada. Deixeu-ho refredar a la nevera. Quan el vi blanc s'hagi reduït, afegiu-hi el fumet calent i deixeu-ho bullir durant una mitja hora. Tot seguit, incorporeu-hi els caps de gambes i aixafeu-los amb la mà de morter. Afegiu-hi el brou, deixeu-ho bullir una estona més i passeu-ho per un colador xinès. Mentrestant, talleu els peus de porc en rodanxes gruixudes, saleu-los i marqueu-los en una paella ben calenta. Tot seguit, salpebreu els bolets i salteu-los en una paella amb oli. I ja, per acabar, emplateu els bolets, poseu els peus de porc al voltant i el gambot a sobre dels bolets. Regueu-ho amb la salsa i decoreu el plat amb cibulet picat.
A continuació, feu bullir els peus de porc amb una bressa de verdures, talleu-los i emboliqueu-los amb paper film, de manera que quedi amb forma cilíndrica i ben premsada. Deixeu-ho refredar a la nevera. Quan el vi blanc s'hagi reduït, afegiu-hi el fumet calent i deixeu-ho bullir durant una mitja hora. Tot seguit, incorporeu-hi els caps de gambes i aixafeu-los amb la mà de morter. Afegiu-hi el brou, deixeu-ho bullir una estona més i passeu-ho per un colador xinès. Mentrestant, talleu els peus de porc en rodanxes gruixudes, saleu-los i marqueu-los en una paella ben calenta. Tot seguit, salpebreu els bolets i salteu-los en una paella amb oli. I ja, per acabar, emplateu els bolets, poseu els peus de porc al voltant i el gambot a sobre dels bolets. Regueu-ho amb la salsa i decoreu el plat amb cibulet picat.