Peus de porc amb cargols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Siqués, Besalú
INGREDIENTS
- 4 peus de porc bullits i partits per la meitat
- 2 pastanagues
- pebre en gra
- 2 claus d'olor
- 2 cebes
- sal
- farina
- oli d'oliva
- 2 tomàquets
- 3 grans d'all
- brou de carn Per a la picada:
- 2 alls
- julivert
- ametlles torrades
- avellanes torrades
- un raig de vi ranci
- sal
- oli d'oliva Per als caragols:
- 250 g de caragols
- 1 branqueta de farigola
- 1 fulla de llorer
- sal
PREPARACIÓ
En primer lloc, bulliu els caragols. Per a fer-ho, poseu-los en una olla amb aigua freda, sal, llorer i farigola.
Per a fer el sofregit, comenceu confitant la ceba (tallada petita) en una paella amb oli. La cocció ha de ser a foc lent. Quan la ceba comenci a estovar-se, afegiu-hi els alls trinxats i sofregiu-ho a foc encara més lent. Quan l'all encara no hagi agafat color, incorporeu-hi una mica de salsa de tomàquet. Mentrestant, enfarineu els peus i daureu-los en una altra paella. Abans els haureu d'haver bullit durant dues hores amb sal, pebre, pebre en gra, clau d'espècie, tomàquet, farigola i llorer. Fregiu els peus a foc fort perquè quedin ben cruixents. Acabeu el sofregit amb la pastanaga tallada a dauets. Un cop tingueu el sofregit a punt, poseu-hi els peus de porc i els caragols. Aboqueu-hi brou fins a cobrir la meitat dels peus i deixeu-ho reduir uns 30 minuts. Aprofiteu per a fer una picada amb alls, julivert, ametlles torrades i avellanes. Lligueu-la amb una mica d'oli i tireu-hi el vi ranci. Quan la tingueu a punt, incorporeu-la a la paella. Deixeu-ho uns 10 minuts al foc, i, finalment, poseu-ho 10 minuts més al forn.
Per a fer el sofregit, comenceu confitant la ceba (tallada petita) en una paella amb oli. La cocció ha de ser a foc lent. Quan la ceba comenci a estovar-se, afegiu-hi els alls trinxats i sofregiu-ho a foc encara més lent. Quan l'all encara no hagi agafat color, incorporeu-hi una mica de salsa de tomàquet. Mentrestant, enfarineu els peus i daureu-los en una altra paella. Abans els haureu d'haver bullit durant dues hores amb sal, pebre, pebre en gra, clau d'espècie, tomàquet, farigola i llorer. Fregiu els peus a foc fort perquè quedin ben cruixents. Acabeu el sofregit amb la pastanaga tallada a dauets. Un cop tingueu el sofregit a punt, poseu-hi els peus de porc i els caragols. Aboqueu-hi brou fins a cobrir la meitat dels peus i deixeu-ho reduir uns 30 minuts. Aprofiteu per a fer una picada amb alls, julivert, ametlles torrades i avellanes. Lligueu-la amb una mica d'oli i tireu-hi el vi ranci. Quan la tingueu a punt, incorporeu-la a la paella. Deixeu-ho uns 10 minuts al foc, i, finalment, poseu-ho 10 minuts més al forn.