Peus de porc amb botifarra negra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • 6 peus de porc
  • 200 g de botifarra negra
  • oli i sal
  • 1 manat d'espinacs
  • Per a la picada:
  • avellanes i ametlles torrades
  • julivert
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, desosseu els peus de porc i esmicoleu-los.
A continuació, folreu un motllo amb paper film, poseu-hi una capa de peus de porc, cobriu-ho amb una capa de botifara tallada a rodanxes, torneu a fer una capa de peus de porc, una altra de botifarra i acabeu-ho amb una capa de peus de porc. Després, emboliqueu-ho amb el paper film i deixeu-ho refredar a la nevera durant unes 10 hores. Passat aquest temps, traieu-lo de la nevera, desemmotlleu-lo, desemboliqueu-lo, talleu-lo a rodanxes gruixudes i fregiu-les en una paella amb oli ben calent fins que quedin ben daurades.

Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, el julivert, la sal, el pebre negre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Tot seguit, en una paella amb l'oli molt calent, salteu les fulles d'espinacs, ja salpebrades.

I ja per acabar, emplateu els espinacs, poseu-hi una rodanxa de peus de porc amb botifarra al costat, i salseu-ho tot amb la picada.
Anar al contingut