Pèsols ofegats

Puntuació:

2,80 / 5

Categoria:
primers
Aliment principal:
llegums
Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Puntua (339 vots)

Ingredients

  • 1 kg de pèsols desgranats
  • 2 cebes tendres
  • Sal
  • Aigua

Elaboració

Estofeu la ceba a foc suau en una cassola amb una mica d'oli fins que es comenci a estovar.

Afegiu-hi els pèsols i tapeu la cassola amb un plat amb aigua.

Deixeu-ho a foc lent fins que els pèsols estiguin cuits, tot sacsejant de tant en tant la cassola.

Variacions:

-Es pot fer amb ceba seca en comptes de tendra.

-Es poden afegir unes fulles d'enciam tallades a la juliana al moment de posar els pèsols a la cassola.

-Després de sofregir la ceba s'hi pot afegir cansalada o pernil tallats a daus, o salsitxes.

-També s’hi pot afegir una mica de sucre.

-Una mica abans que els pèsols estiguin cuits s’hi pot posar botifarra negra o blanca, o bull.

-S’hi pot posar un tall de sobrassada.

-S’hi poden afegir unes carreretes al final de la cocció, saltades prèviament amb all i julivert.

-S’hi pot posar una picada d’ametlla, alls i galetes al final.

Recepta del Corpus Culinari Català

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (0)

    Recepta de:
    Receptes publicades:
    10
    Vots rebuts:
    3282
    Comentaris rebuts:
    4
    Seguidors:
    5