Pèsols negres amb botifarra esparracada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Amparo Soler
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Nau (Casserres)
INGREDIENTS
- 400 g de pèsol negre
- 1 botifarra negra esparracada
- 1 manat d'alls tendres
- 1 ceba
- 1 os de pernil
- 1 fulla de llorer
- Oli i sal
- Aigua
- Bicarbonat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els pèsols en remull en un bol amb aigua i bicarbonat durant tota la nit.
Després, coleu-los, poseu-los en un cassó amb l'os de pernil, la ceba pelada i el llorer, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant dues hores.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls tendres tallats a trossets durant un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi la botifarra esparracada i els pèsols, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu els pèsols amb la botifarra.
Després, coleu-los, poseu-los en un cassó amb l'os de pernil, la ceba pelada i el llorer, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant dues hores.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls tendres tallats a trossets durant un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi la botifarra esparracada i els pèsols, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu els pèsols amb la botifarra.