Pèsols i faves amb escamarlans

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Casadevall
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Xicra, Palafrugell
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamina B3 o niacina y vitamina B12, a més, contenen poca quantitat de greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de faves tendres pelades
  • 500 g de pèsols pelats
  • 4 talls de cansalada
  • 12 talls de botifarra negra
  • 4 escamarlans
  • 8 cebes tendres
  • 8 alls tendres
  • 1 fulla de llorer
  • una mica de menta
  • una mica de marduix
  • oli d'oliva
  • 1 cullerada de llard
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli i llard salteu els escamarlans durant un minutet.

Seguidament, retireu-los i a la mateixa cassola sofregiu la ceba tendra i l'all tendre talladets a la juliana. Quan estiguin transparents, afegiu-hi la cansalada tallada a trossos i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant un parell de minuts.

A continuació, poseu-hi les faves, els pèsols, el llorer, el marduix, la menta, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, tapeu la cassola amb una tapadora posada del revés, aboqueu-hi una mica d'aigua a sobre i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 20 minuts.

Finalment, destapeu la cassola, afegiu-hi els escamarlans, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu les faves i els pèsols i poseu-hi els escamarlans a sobre.
Anar al contingut