Peix de mercat amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar
INGREDIENTS
- 1 peça d'escata d'1 kg Per al romesco:
- 1/2 cabeça d'alls
- julivert
- 1 llesca de pa torrat
- 2 pebrots de romesco o nyores
- 12 avellanes
- 12 ametlles
- 1 l de fumet de peix de roca Guarnició:
- 3 patates noves
- 1 ceba tendra fina
- 12 musclos
- 1 dàtil
- oli i sal Per a l'oli de sàlvia i olives:
- 6 branquetes de sàlvia fresca
- 50 g d'olives arbequines despinyolades
- 1 got d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Comenceu fent el romesco. Daureu els alls (sencers) en una paella amb força oli.
Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi el pa, les nyores (prèviament remullades). Aparteu-ho del foc i després incorporeu-hi els fruits secs i el julivert picat. A continuació, escorreu-ho i passeu-ho al pot de la batedora amb oli de fregir. Tritureu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia. Tot seguit, poseu una mica de romesco i el fumet de peix en un cassó. Feu-ho bullir a poc a poc durant uns 10 minuts. Mentrestant, aixafeu les patates (bullides amb pell) i daureu-les en una paella amb poc oli. Pel que fa al peix, saleu-lo i daureu-lo en una paella primer per la banda de la pell. I ja per acabar, munteu el plat. Ompliu un motlle petit amb les patates aixafades, trossets de dàtil, ceba tallada en juliana i una mica d'escarola. Poseu-hi la salsa pel voltant i deixeu-hi caure unes gotes d'oli de sàlvia. Fet això, traieu el motlle i col·loqueu el peix al plat.
Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi el pa, les nyores (prèviament remullades). Aparteu-ho del foc i després incorporeu-hi els fruits secs i el julivert picat. A continuació, escorreu-ho i passeu-ho al pot de la batedora amb oli de fregir. Tritureu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia. Tot seguit, poseu una mica de romesco i el fumet de peix en un cassó. Feu-ho bullir a poc a poc durant uns 10 minuts. Mentrestant, aixafeu les patates (bullides amb pell) i daureu-les en una paella amb poc oli. Pel que fa al peix, saleu-lo i daureu-lo en una paella primer per la banda de la pell. I ja per acabar, munteu el plat. Ompliu un motlle petit amb les patates aixafades, trossets de dàtil, ceba tallada en juliana i una mica d'escarola. Poseu-hi la salsa pel voltant i deixeu-hi caure unes gotes d'oli de sàlvia. Fet això, traieu el motlle i col·loqueu el peix al plat.