Paté d'albergínia escalivada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 3 albergínies
  • 2 grans d'all
  • pebre vermell picant
  • oli d'oliva
  • el suc de 3 llimones
  • 1 tassa de tahira o iogurt cremós
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 1 api
  • 2 pastanagues
  • enciams variats
  • olives negres
  • pa àrab per acompanyar

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat escalivant les albergínies al forn, a uns 180 graus i durant 20 minuts.
Un cop les tingueu escalivades, poseu-les en un bol per a fer-ne un puré. Afegiu-hi una mica de suc de llimona, els alls trinxats, un pessic de sal i una tassa de salsa tahira (la podeu comprar en una botiga de productes àrabs o la podeu substituir per iogurt cremós barrejat amb una mica de crema de llet). Tritureu-ho amb la batedora fins que quedi tot ben barrejat i sense grumolls. Si fa falta afegiu-hi més suc de llimona. Deixeu-ho reposar 4 o 5 hores a la nevera. Passat aquest temps, prepareu la guarnició de verdures. Talleu els enciams variats, les pastanagues, la ceba, l'api i els tomàquets i col.loqueu-ho en un plat. Fet això, poseu el puré d'albergínia en un bol. Es tracta d'anar untant les verdures amb el puré. D'altra banda, torreu el pa àrab (o de pita) al forn i talleu-lo en varetes. També podeu obrir-lo i fer-lo servir per a fer una mena d'entrepà. Finalment, prepareu la salsa barrejant en un bol el pebre vermell picant, una mica de sal i oli d'oliva. Si voleu que sigui més picant, poseu-hi menys quantitat d'oli d'oliva. Tireu-la per sobre del puré. Ja per acabar, decoreu-ho amb olives negres.
Anar al contingut