Patates i cargols amb allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mateu Dolcet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mateu, Alcarràs
INGREDIENTS
- 600 g de patates
- 600 g de cargols
- 1 bitxo
- 2 tomàquets
- sal
- oli
- alls
- 1 ou
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb aigua i sal, bulliu les patates senceres i sense pelar durant uns 15 minuts.
Quan estiguin cuites, peleu-les i reserveu-les.
A continuació, en una cassola amb aigua, sal, un raig d'oli i un bitxo bulliu els cargols durant uns 15 minuts.
Per fer l'allioli, poseu en un bol els alls i tritureu-los amb el morter. Quan estiguin ben picats, poseu-hi el rovell d'ou i remeneu-ho bé.
Seguidament, afegiu-hi l'oli de mica en mica i sense deixar de remenar.
Tot seguit, talleu els tomàquets a daus, poseu-los en un plat i cobriu-los amb l'allioli.
I ja per acabar, emplateu els cargols i poseu-hi les patates al voltant.
Quan estiguin cuites, peleu-les i reserveu-les.
A continuació, en una cassola amb aigua, sal, un raig d'oli i un bitxo bulliu els cargols durant uns 15 minuts.
Per fer l'allioli, poseu en un bol els alls i tritureu-los amb el morter. Quan estiguin ben picats, poseu-hi el rovell d'ou i remeneu-ho bé.
Seguidament, afegiu-hi l'oli de mica en mica i sense deixar de remenar.
Tot seguit, talleu els tomàquets a daus, poseu-los en un plat i cobriu-los amb l'allioli.
I ja per acabar, emplateu els cargols i poseu-hi les patates al voltant.