Patates gratinades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Solà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 patates
- 8 anxoves de l'Escala
- 100 g de formatge (parmesà i emmental)
- Per a la mantega:
- 100 g de mantega
- 2 grans d'all
- julivert, orenga
- api
- pebre blanc i negre
- farigola, menta
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les patates, bulliu-les, talleu-les a rodanxes gruixudes i poseu-les en una cassoleta.
Mentrestant, poseu en un bol el julivert, l'all picat, la sal, el pebre negre, l'orenga, el pebre blanc, la farigola i la mantega, i tritureu-ho tot junt amb l'ajuda d'un túrmix.
Tot seguit, poseu les anxoves i la mantega d'herbes a sobre de les patates i cobriu-ho tot amb el formatge ratllat. Gratineu la cassoleta al forn durant 7 o 8 minuts i ja podeu emplatar-ho. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de menta.
Mentrestant, poseu en un bol el julivert, l'all picat, la sal, el pebre negre, l'orenga, el pebre blanc, la farigola i la mantega, i tritureu-ho tot junt amb l'ajuda d'un túrmix.
Tot seguit, poseu les anxoves i la mantega d'herbes a sobre de les patates i cobriu-ho tot amb el formatge ratllat. Gratineu la cassoleta al forn durant 7 o 8 minuts i ja podeu emplatar-ho. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de menta.