Patates farcides
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Pugès (Mestressa de casa de Gavà)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat aporta hidrats de carboni i proteïna, acompanyat d'una amanida, resulta un àpat equilibrat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 patates mitjanes
- 400 g de botifarra crua (amb sal i pebre)
- 1 ceba grossa
- una cullerada de farina
- 1/4 l de llet
- 3/4 kg de salsa de tomàquet
- 100 g de formatge ratllat tendre
- mantega
- oli
- sal i pebre (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les patates, talleu-les pel mig de manera longitudinal, buideu-les amb un buidador perquè quedin en forma de barqueta, i confiteu, en un cassó al foc, les patates i les boletes de patata que us han resultat de buidar-les, amb oli, fins a cobrir-les completament. Deixeu-les a foc mitjà fins que s'estovin, uns 15 minuts.
Mentrestant, traieu la pell de les botifarres i esparraqueu-les, per començar a preparar el farciment.
Un cop les patates estiguin cuites, escorreu-les en paper de cuina.
A continuació, en una paella amb oli estoveu la botifarra i la ceba picada, fins que la ceba quedi transparent. Després, afegiu-hi una cullerada de farina, doneu-li uns tombs, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i afegiu-hi la llet fins que quedi una salsa amorosida i espessida.
Tot seguit, ompliu les patates amb aquest farcit, cobriu-les amb el tomàquet fregit i, al cim, poseu-hi el formatge ratllat i una mica de mantega. Finalment, gratineu-les al forn durant 6 minuts.
I ja per acabar, serviu les patates farcides acompanyades de les boletes de patata confitades.
Mentrestant, traieu la pell de les botifarres i esparraqueu-les, per començar a preparar el farciment.
Un cop les patates estiguin cuites, escorreu-les en paper de cuina.
A continuació, en una paella amb oli estoveu la botifarra i la ceba picada, fins que la ceba quedi transparent. Després, afegiu-hi una cullerada de farina, doneu-li uns tombs, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i afegiu-hi la llet fins que quedi una salsa amorosida i espessida.
Tot seguit, ompliu les patates amb aquest farcit, cobriu-les amb el tomàquet fregit i, al cim, poseu-hi el formatge ratllat i una mica de mantega. Finalment, gratineu-les al forn durant 6 minuts.
I ja per acabar, serviu les patates farcides acompanyades de les boletes de patata confitades.