Patates estofades amb costella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Peguero (consultor en turisme d'Antequera)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de patates
  • 250 g de costella de porc
  • 4 grans all
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 llesca de pa
  • 1 ceba
  • un grapat d'ametlla crua
  • brou vegetal
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre i sal
  • uns brins de safrà

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu la costella tallada a trossos, poseu-la en una cassola al foc amb un raig d'oli d'oliva i dos alls sense pelar i fregiu-la. Quan estigui ben daurada, retireu-la del foc i reserveu-la.

A continuació, piqueu la ceba ben fina, poseu-la a la cassola de fregir la costella i ofegueu-la fins que comenci a estovar-se. Mentrestant, peleu les patates i esqueixeu-les. Tot seguit, incorporeu-les a la cassola amb la ceba i deixeu-les coure. Quan agafin una mica de color, afegiu-hi la costella i una copa de vi blanc i ofegueu-ho tot junt durant uns 5 minuts.

Per fer la picada, en una paella amb un raig d'oli fregiu-hi 2 grans d'all sencers i pelats, les ametlles crues, els brins de safrà i el pa tallat a daus. Quan estigui tot daurat, retireu-ho del foc i piqueu-ho en un morter fins a obtenir una pasta fina.

Finalment, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb el brou i deixeu-ho coure tapat, a foc lent, uns 40 minuts.

I ja per acabar, emplateu la costella amb patates.

Anar al contingut