Patates estofades amb costella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Peguero (consultor en turisme d'Antequera)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g de patates
- 250 g de costella de porc
- 4 grans all
- 1 copa de vi blanc
- 1 llesca de pa
- 1 ceba
- un grapat d'ametlla crua
- brou vegetal
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre i sal
- uns brins de safrà
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la costella tallada a trossos, poseu-la en una cassola al foc amb un raig d'oli d'oliva i dos alls sense pelar i fregiu-la. Quan estigui ben daurada, retireu-la del foc i reserveu-la.
A continuació, piqueu la ceba ben fina, poseu-la a la cassola de fregir la costella i ofegueu-la fins que comenci a estovar-se. Mentrestant, peleu les patates i esqueixeu-les. Tot seguit, incorporeu-les a la cassola amb la ceba i deixeu-les coure. Quan agafin una mica de color, afegiu-hi la costella i una copa de vi blanc i ofegueu-ho tot junt durant uns 5 minuts.
Per fer la picada, en una paella amb un raig d'oli fregiu-hi 2 grans d'all sencers i pelats, les ametlles crues, els brins de safrà i el pa tallat a daus. Quan estigui tot daurat, retireu-ho del foc i piqueu-ho en un morter fins a obtenir una pasta fina.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb el brou i deixeu-ho coure tapat, a foc lent, uns 40 minuts.
I ja per acabar, emplateu la costella amb patates.
A continuació, piqueu la ceba ben fina, poseu-la a la cassola de fregir la costella i ofegueu-la fins que comenci a estovar-se. Mentrestant, peleu les patates i esqueixeu-les. Tot seguit, incorporeu-les a la cassola amb la ceba i deixeu-les coure. Quan agafin una mica de color, afegiu-hi la costella i una copa de vi blanc i ofegueu-ho tot junt durant uns 5 minuts.
Per fer la picada, en una paella amb un raig d'oli fregiu-hi 2 grans d'all sencers i pelats, les ametlles crues, els brins de safrà i el pa tallat a daus. Quan estigui tot daurat, retireu-ho del foc i piqueu-ho en un morter fins a obtenir una pasta fina.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb el brou i deixeu-ho coure tapat, a foc lent, uns 40 minuts.
I ja per acabar, emplateu la costella amb patates.