Patates del bufet negre amb rossinyols i cansalada fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
- 600 g de patates del bufet
- 200 g de rossinyols
- 200 g de cansalada fumada
- 1 copeta de vi blanc
- 1 tassa de caldo
- julivert
- 2 alls
- un grapat d'ametlles
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu les patates, senceres i amb pell en una safata i deixeu-les escalivar al forn, a 200 graus, durant 1 hora.
- Mentrestant, talleu la cansalada i netegeu els rossinyols amb un drap i talleu-los a trossos.
- Un cop cuites les patates, deixeu-les refredar. Després, peleu-les, talleu-les a daus i sofregiu-les en una cassola amb oli. Quan s'hagin enrossit una mica, afegiu-hi la cansalada i els rossinyols i deixeu-ho coure tot junt.
- Per fer la picada, peleu l'all, traieu-ne la part del mig, poseu-lo en un morter juntament amb el julivert i les ametlles i piqueu-ho.
- Tot seguit, afegiu la picada, el vi blanc i el caldo a la cassola i deixeu-ho coure fins que es begui els sucs.
- I ja per acabar, emplateu les patates amb els rossinyols i la cansalada.