Patates de pastor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Sastre
INGREDIENTS
- 2 kg de patates
- 1 kg de coll i pit de xai
- 1 tassa d'oli
- 10 grans d'all
- 1 tros de pa sec
- 50 g de farina
- 1,5 l de brou de xai
- julivert
- 1 got de vi negre
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Fregiu en una cassola el pa sec i els grans d'all sencers i sense pelar.
Un cop fregits, reserveu-los per a la picada. Salpebreu el xai, enfarineu-lo una mica i quan l'oli estigui calent, tireu-hi l'all picat tenint compte que no es cremi; poseu-hi també el julivert picat. A continuació afegiu-hi el xai i remeneu-ho bé, i quan estigui ros afegiu-hi el vi negre. Deixeu-ho reduir i llavors tireu-hi el brou de xai, remeneu-ho i deixeu-ho 30 minuts més al foc. Escapceu les patates i incorporeu-les a la cassola. Mentre comença a bullir, feu una picada i aboqueu-la-hi. Remeneu-ho una mica, i uns minuts després, ja ho podreu emplatar.
Un cop fregits, reserveu-los per a la picada. Salpebreu el xai, enfarineu-lo una mica i quan l'oli estigui calent, tireu-hi l'all picat tenint compte que no es cremi; poseu-hi també el julivert picat. A continuació afegiu-hi el xai i remeneu-ho bé, i quan estigui ros afegiu-hi el vi negre. Deixeu-ho reduir i llavors tireu-hi el brou de xai, remeneu-ho i deixeu-ho 30 minuts més al foc. Escapceu les patates i incorporeu-les a la cassola. Mentre comença a bullir, feu una picada i aboqueu-la-hi. Remeneu-ho una mica, i uns minuts després, ja ho podreu emplatar.