Patates amb pernil canari

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Castro
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Compartir, Cadaqués (Alt Empordà)
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva es ric en àcids monoinsaturats, greix que te la propietat de reduir el colesterol en sangAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1.200 g de patata nova mitjana
  • 100 g de greix de pernil
  • 100 g d'oli d'oliva verge extra
  • 400 g de pernil canari
  • sal
  • pebre negre acabat de moldre
  • Per fer l'oli de pebre vermell:
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 8 cullerades d'oli d'oliva verge arbequina
  • 1 c/c de sal en escates
  • Per portar-ho:
  • 1 tàper gros
  • 1 tàper petit

PREPARACIÓ

Per començar, renteu amb aigua les patates i poseu-les a coure al microones durant 6-10 minuts a la màxima potència.

Mentrestant, piqueu el greix del pernil, finament, amb el ganivet, barregeu-lo en un bol amb oli d'oliva suau i poseu-ho a fondre al microones durant uns 3-4 minuts.

A continuació, peleu les patates cuites, talleu-les a rodanxes i poseu-les al fons del tàper (carmanyola). Seguidament, salpebreu-les i amaniu-les amb el greix del pernil fos per sobre, amb alguns llardons que han quedat del mateix greix. Després, repartiu

per sobre les làmines de pernil canari i reserveu-ho a la nevera fins a l'hora de menjar.

Per fer l'oli de pebre vermell, en un tàper petit feu la barreja de l'oli d'oliva verge amb el pebre vermell i la sal en escates.

I ja per acabar, a l'hora de dinar, escalfeu les patates i el pernil al microones durant dos min i amaniu-ho amb l'oli de pebre vermell.
Anar al contingut