Patates amb pernil canari
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Castro
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Compartir, Cadaqués (Alt Empordà)
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva es ric en àcids monoinsaturats, greix que te la propietat de reduir el colesterol en sangAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1.200 g de patata nova mitjana
- 100 g de greix de pernil
- 100 g d'oli d'oliva verge extra
- 400 g de pernil canari
- sal
- pebre negre acabat de moldre
- Per fer l'oli de pebre vermell:
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 8 cullerades d'oli d'oliva verge arbequina
- 1 c/c de sal en escates
- Per portar-ho:
- 1 tàper gros
- 1 tàper petit
PREPARACIÓ
Per començar, renteu amb aigua les patates i poseu-les a coure al microones durant 6-10 minuts a la màxima potència.
Mentrestant, piqueu el greix del pernil, finament, amb el ganivet, barregeu-lo en un bol amb oli d'oliva suau i poseu-ho a fondre al microones durant uns 3-4 minuts.
A continuació, peleu les patates cuites, talleu-les a rodanxes i poseu-les al fons del tàper (carmanyola). Seguidament, salpebreu-les i amaniu-les amb el greix del pernil fos per sobre, amb alguns llardons que han quedat del mateix greix. Després, repartiu
per sobre les làmines de pernil canari i reserveu-ho a la nevera fins a l'hora de menjar.
Per fer l'oli de pebre vermell, en un tàper petit feu la barreja de l'oli d'oliva verge amb el pebre vermell i la sal en escates.
I ja per acabar, a l'hora de dinar, escalfeu les patates i el pernil al microones durant dos min i amaniu-ho amb l'oli de pebre vermell.
Mentrestant, piqueu el greix del pernil, finament, amb el ganivet, barregeu-lo en un bol amb oli d'oliva suau i poseu-ho a fondre al microones durant uns 3-4 minuts.
A continuació, peleu les patates cuites, talleu-les a rodanxes i poseu-les al fons del tàper (carmanyola). Seguidament, salpebreu-les i amaniu-les amb el greix del pernil fos per sobre, amb alguns llardons que han quedat del mateix greix. Després, repartiu
per sobre les làmines de pernil canari i reserveu-ho a la nevera fins a l'hora de menjar.
Per fer l'oli de pebre vermell, en un tàper petit feu la barreja de l'oli d'oliva verge amb el pebre vermell i la sal en escates.
I ja per acabar, a l'hora de dinar, escalfeu les patates i el pernil al microones durant dos min i amaniu-ho amb l'oli de pebre vermell.