Patates amb ou i fetge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Salvador Casaseca
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
- Informació nutricional -Obre
Elaboració molt rica en ferro hemo, es a dir d'origen animal, molt biodisponible. Ideal per a persones amb anèmia ferropènica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1,5 kg de patates del bufet
- 200 g de bisbe
- 2 escalunyes
- 1/2 l d'aigua
- 1/2 l de llet
- 1 copa de conyac
- dues nous de mantega pomada
- oli d'oliva
- 4 ous
- 40 g de fetge d'ànec
- oli de tòfona
- sal, sal Maldon
- nou moscada
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua, la llet, les patates, ja pelades i tallades a trossos, la sal i la nou moscada i deixeu-ho coure durant 25 minuts.
Després, tritureu-ho amb el passapurés, poseu-ho en un altre cassó juntament amb la mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure una estona més.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'escalunya picada i el bisbe tallat a dauets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho.Tot seguit, en una paella amb oli abundant fregiu els ous fins que la clara estigui dauradeta. Després, talleu-los amb un motllo rodó i reserveu-los sobre paper absorbent.I ja per acabar, poseu el motllo al centre del plat, ompliu-lo fins a la meitat amb el puré de patata, poseu-hi el bisbe amb l'escalunya i cobriu-lo amb més puré de patata. Finalment, desemmotlleu-lo, poseu-hi l'ou a sobre, guarniu-lo amb una mica de fetge d'ànec ratllat i una mica de sal Maldon i amaniu-ho tot amb l'oli de tòfona.
Després, tritureu-ho amb el passapurés, poseu-ho en un altre cassó juntament amb la mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure una estona més.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'escalunya picada i el bisbe tallat a dauets. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho.Tot seguit, en una paella amb oli abundant fregiu els ous fins que la clara estigui dauradeta. Després, talleu-los amb un motllo rodó i reserveu-los sobre paper absorbent.I ja per acabar, poseu el motllo al centre del plat, ompliu-lo fins a la meitat amb el puré de patata, poseu-hi el bisbe amb l'escalunya i cobriu-lo amb més puré de patata. Finalment, desemmotlleu-lo, poseu-hi l'ou a sobre, guarniu-lo amb una mica de fetge d'ànec ratllat i una mica de sal Maldon i amaniu-ho tot amb l'oli de tòfona.