Patates amb bacallà estil Peramola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Pallarès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
INGREDIENTS
- 8 talls de bacallà
- 4 patates
- brou de peix
- oli d'oliva
- sal
- Per a la picada:
- 1 gra d'all
- safrà
- 8 ametlles torrades
PREPARACIÓ
Enrossiu els alls laminats en un cassó amb oli.
Quan comencin a agafar color, retireu-los del cassó i poseu-los en un morter, juntament amb les ametlles i el safrà. Tritureu-ho.
Al mateix cassó, enrossiu-hi el bacallà començant per la banda de la pell. Després, reserveu-lo.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les en rodanxes i fregiu-les al mateix cassó on heu enrossit els alls i el bacallà. Quan comencin a agafar color, tireu-hi el brou de peix calent i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Després, poseu-hi la picada i el bacallà i deixeu-ho coure 5 minuts més. Ja podreu emplatar-ho.
Quan comencin a agafar color, retireu-los del cassó i poseu-los en un morter, juntament amb les ametlles i el safrà. Tritureu-ho.
Al mateix cassó, enrossiu-hi el bacallà començant per la banda de la pell. Després, reserveu-lo.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les en rodanxes i fregiu-les al mateix cassó on heu enrossit els alls i el bacallà. Quan comencin a agafar color, tireu-hi el brou de peix calent i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Després, poseu-hi la picada i el bacallà i deixeu-ho coure 5 minuts més. Ja podreu emplatar-ho.