Patates a la Deu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Deu
INGREDIENTS
- 500 g de carn de porc
- 500 g de carn de vedella
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1 copeta de brandi
- 1 got de vi negre
- 1 got de brou d'aviram
- 2 patates
- herbes aromàtiques (llorer, farigola i romaní)
- 1 tassa de beixamel
- 1 ou
- oli abundant
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Primer de tot, fregiu la carn en una cassola fins que us quedi ben rossa.
Després incorporeu-hi la ceba tallada, el vi negre i el brandi. Quan ho tingueu flamejat, afegiu-hi el brou de verdures (fet amb porro, pastanaga, ceba i aigua) i el tomàquet ratllat, salpebreu-ho i deixeu-ho coure 1 hora. A continuació, poseu-hi les herbes aromàtiques i la beixamel (feta amb farina, ceba i llet). Remeneu-ho fins a tenir-ho ben lligat i tot seguit passeu-ho per la batedora i poseu-ho a la nevera. A part, talleu les patates ja pelades amb un gruix de 2 mm i fregiu-les amb molt d'oli. Aleshores poseu-hi la carn enmig de dues patates, arrebosseu-les amb ou i fregiu-les. Deixeu-les sobre un paper absorbent perquè deixin anar tot l'oli i ja podeu emplatar.
Després incorporeu-hi la ceba tallada, el vi negre i el brandi. Quan ho tingueu flamejat, afegiu-hi el brou de verdures (fet amb porro, pastanaga, ceba i aigua) i el tomàquet ratllat, salpebreu-ho i deixeu-ho coure 1 hora. A continuació, poseu-hi les herbes aromàtiques i la beixamel (feta amb farina, ceba i llet). Remeneu-ho fins a tenir-ho ben lligat i tot seguit passeu-ho per la batedora i poseu-ho a la nevera. A part, talleu les patates ja pelades amb un gruix de 2 mm i fregiu-les amb molt d'oli. Aleshores poseu-hi la carn enmig de dues patates, arrebosseu-les amb ou i fregiu-les. Deixeu-les sobre un paper absorbent perquè deixin anar tot l'oli i ja podeu emplatar.