Pastís Tatin de préssec
- Programa: La salut al cistell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 5 préssecs grossos
- 1 base de pasta de full de 20x30 cm
- 250 cl nata líquida
- 150 g mantega
- 150 g sucre
- 1 rovell d'ou
PREPARACIÓ
1. Pelem i liqüem dos préssecs i, després, pelem i tallem en 8 gallets els 3 préssecs que ens queden.
2. Posem la mantega en una paella a foc baix sense que es cremi, hi afegim el sucre i hi posem els préssecs fins que el sucre caramel·litzi, durant 3 minuts, procurant que el caramel no se'ns cremi.
3. Hi afegim el suc de préssec.
4. Apaguem el foc. Retirem el préssec i el posem en una safata, perquè es refredi.
5. Tornem a engegar el foc, hi afegim la nata i esperem que la salsa redueixi més o menys a la meitat. Així farem un "toffee".
6. Llavors pintem amb el rovell d'ou tota la pasta de full, posem el préssec per sobre d'aquesta base i l'emboliquem com si fos un caneló. Tot seguit. premem les vores amb una forquilla, per segellar-ho.
7. Un cop tancada, tornem a pintar amb ou la pasta, i la posem al forn 7 minuts a 190 graus. Quan estigui, la deixeu refredar. Llavors hi escampeu la crema tèbia per sobre i ja la podeu servir.
2. Posem la mantega en una paella a foc baix sense que es cremi, hi afegim el sucre i hi posem els préssecs fins que el sucre caramel·litzi, durant 3 minuts, procurant que el caramel no se'ns cremi.
3. Hi afegim el suc de préssec.
4. Apaguem el foc. Retirem el préssec i el posem en una safata, perquè es refredi.
5. Tornem a engegar el foc, hi afegim la nata i esperem que la salsa redueixi més o menys a la meitat. Així farem un "toffee".
6. Llavors pintem amb el rovell d'ou tota la pasta de full, posem el préssec per sobre d'aquesta base i l'emboliquem com si fos un caneló. Tot seguit. premem les vores amb una forquilla, per segellar-ho.
7. Un cop tancada, tornem a pintar amb ou la pasta, i la posem al forn 7 minuts a 190 graus. Quan estigui, la deixeu refredar. Llavors hi escampeu la crema tèbia per sobre i ja la podeu servir.