Pastís rústic de poma

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Baixas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Baixas , Barcelona

INGREDIENTS

  • 100 g de sucre
  • 65 g de mantega
  • 2 ous
  • 1 clara
  • 65 g de farina
  • canyella en pols
  • 65 g d'ametlla laminada
  • 40 g de sucre
  • 300 g de pomes

PREPARACIÓ

En primer lloc, barregeu en un bol la mantega pomada, el sucre i un ou.
Remeneu-ho perquè agafi textura de pasta. Afegiu-hi l'altre ou i seguiu-ho remenant. Ha d'estar ben batut perquè el pastís quedi esponjós. Després de remenar una bona estona, incorporeu-hi la farina (que prèviament heu de passar pel tamís) i la canyella en pols. Torneu-ho a barrejar amb cura fins que n'obtingueu una textura fina i esponjosa. Tot seguit, unteu un motlle amb mantega i ompliu-lo amb la pasta. Després col·loqueu-hi la poma tallada a làmines gruixudes. A continuació, prepareu una mena de cruixent barrejant en un bol el sucre, la clara d'un ou i l'ametlla crua laminada. Remeneu-ho bé i esteneu-ho sobre la poma. Coeu-ho al forn a 180 graus durant 3 quarts d'hora o una hora. Deixeu refredar el pastís, desemmotlleu-lo i ja podreu servir-lo.
Anar al contingut