Pastís Luxor

Imatge recepta de Pastís Luxor
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Oriol Balaguer, Barcelona

INGREDIENTS

  • Pasta streuzel o similar
  • Per a la trufa de maduixa:
  • 70 g de sucre
  • 55 g de glucosa
  • 140 g de nata líquida
  • 140 g de puré de maduixa
  • 175 g de xocolata 70% de cacau
  • 115 g de xocolata amb llet 37% de cacau
  • 2 g de sal
  • Per al cremós de xocolata:
  • 250 g de llet
  • 250 g de nata
  • 50 g de sucre
  • 2 rovells
  • 200 g de cobertura de xocolata 70% de cacau

PREPARACIÓ

Per començar, ratlleu la pasta brisa, poseu-la en un motlle fent una base de 3 o 4 mil·límetres i coeu-la al forn a 150 graus durant 20 o 25 minuts.
Per començar, ratlleu la pasta brisa, poseu-la en un motlle fent una base de 3 o 4 mil·límetres i coeu-la al forn a 150 graus durant 20 o 25 minuts.

Mentrestant, per fer la trufa de maduixa, foneu el sucre en un cassó. Quan comenci a sortir escuma pel voltant, afegiu-hi la glucosa i a continuació tireu-hi amb la crema de llet. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el puré de maduixa i remeneu-ho.

Tot seguit, poseu la xocolata tallada a trossos a la Thermomix i afegiu-hi la trufa de maduixa, colada, i una mica de sal.

Finalment, per fer el cremós de xocolata, bulliu en un cassó la nata i la llet. Mentrestant, bateu els rovells d'ou en un bol, afegiu-hi la nata i la llet bullides i la xocolata tallada a trossos i remeneu-ho. A continuació, passeu-ho per la Thermomix uns segons, poseu-la en un bol i deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores, tapada amb paper film de manera que el paper film toqui la xocolata i no es formi una crosta.

I ja per acabar, poseu la trufa de maduixa amb xocolata sobre la massa, escalfeu el motlle per desemmotllar més fàcilment i guarniu el pastís amb boles de cremós de xocolata, festucs verds picats i maduixes.
Anar al contingut