Pastís Luxor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Balaguer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Oriol Balaguer, Barcelona
INGREDIENTS
- Pasta streuzel o similar
- Per a la trufa de maduixa:
- 70 g de sucre
- 55 g de glucosa
- 140 g de nata líquida
- 140 g de puré de maduixa
- 175 g de xocolata 70% de cacau
- 115 g de xocolata amb llet 37% de cacau
- 2 g de sal
- Per al cremós de xocolata:
- 250 g de llet
- 250 g de nata
- 50 g de sucre
- 2 rovells
- 200 g de cobertura de xocolata 70% de cacau
PREPARACIÓ
Per començar, ratlleu la pasta brisa, poseu-la en un motlle fent una base de 3 o 4 mil·límetres i coeu-la al forn a 150 graus durant 20 o 25 minuts.
Per començar, ratlleu la pasta brisa, poseu-la en un motlle fent una base de 3 o 4 mil·límetres i coeu-la al forn a 150 graus durant 20 o 25 minuts.
Mentrestant, per fer la trufa de maduixa, foneu el sucre en un cassó. Quan comenci a sortir escuma pel voltant, afegiu-hi la glucosa i a continuació tireu-hi amb la crema de llet. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el puré de maduixa i remeneu-ho.
Tot seguit, poseu la xocolata tallada a trossos a la Thermomix i afegiu-hi la trufa de maduixa, colada, i una mica de sal.
Finalment, per fer el cremós de xocolata, bulliu en un cassó la nata i la llet. Mentrestant, bateu els rovells d'ou en un bol, afegiu-hi la nata i la llet bullides i la xocolata tallada a trossos i remeneu-ho. A continuació, passeu-ho per la Thermomix uns segons, poseu-la en un bol i deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores, tapada amb paper film de manera que el paper film toqui la xocolata i no es formi una crosta.
I ja per acabar, poseu la trufa de maduixa amb xocolata sobre la massa, escalfeu el motlle per desemmotllar més fàcilment i guarniu el pastís amb boles de cremós de xocolata, festucs verds picats i maduixes.
Per començar, ratlleu la pasta brisa, poseu-la en un motlle fent una base de 3 o 4 mil·límetres i coeu-la al forn a 150 graus durant 20 o 25 minuts.
Mentrestant, per fer la trufa de maduixa, foneu el sucre en un cassó. Quan comenci a sortir escuma pel voltant, afegiu-hi la glucosa i a continuació tireu-hi amb la crema de llet. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el puré de maduixa i remeneu-ho.
Tot seguit, poseu la xocolata tallada a trossos a la Thermomix i afegiu-hi la trufa de maduixa, colada, i una mica de sal.
Finalment, per fer el cremós de xocolata, bulliu en un cassó la nata i la llet. Mentrestant, bateu els rovells d'ou en un bol, afegiu-hi la nata i la llet bullides i la xocolata tallada a trossos i remeneu-ho. A continuació, passeu-ho per la Thermomix uns segons, poseu-la en un bol i deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores, tapada amb paper film de manera que el paper film toqui la xocolata i no es formi una crosta.
I ja per acabar, poseu la trufa de maduixa amb xocolata sobre la massa, escalfeu el motlle per desemmotllar més fàcilment i guarniu el pastís amb boles de cremós de xocolata, festucs verds picats i maduixes.