Pastís gelat de llimona

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pastís gelat de llimona
  • (per compartir)
  • Per a la base:
  • 200 g de galetes
  • 1/2 got de llet
  • 2 rovells
  • Per a la mousse de llimona:
  • 400 g de formatge cremós
  • 400 ml de nata semimuntada (35% mg)
  • 50 g de sucre en pols
  • 7 fulls de gelatina
  • 200 ml de xarop d'erable
  • 60 g de llimona confitada
  • 100 ml de suc de llimona
  • fulles de menta
  • Per a la gelatina:
  • fulles de menta
  • 1 full de gelatina
  • 100 ml de "limoncello"
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

  1. Comencem a fer la base del pastís: trenquem les galetes en un bol gros. No cal esmicolar-les, perquè amb la llet ja es desfaran.
  2. Afegim ara la llet al bol i ho anem removent amb una espàtula.
  3. Hi afegim el parell de rovells d'ou, que seran els responsables que lligui tot plegat al forn. Ho removem tot bé. Aquesta base es courà en un tres i no res, perquè la farina de la galeta ja és cuita.
  4. Preparem una base per al nostre pastís i un motlle en forma d'anella que puguem col·locar a sobre. Si la base no és antiadherent, hi passem una mica de mantega. Ja podem posar el forn a una temperatura de 180ºC.
  5. Estenem la base dins la superfície del motlle en forma d'anella. I cap al forn durant 10 minuts, a 180ºC.
  6. Un cop hagin passat els 10 minuts, traiem la base del forn i la descalcem del motlle. Tallem un tros de paper film per cobrir el motlle (l'anella) només per una banda. El girem, de manera que el paper film quedi a sota i al damunt hi posem la base que hem fet.
  7. Farem ara una crema freda, tipus bavaroise, una mousse de llimona per al nostre pastís: comencem posant una miqueta de xarop d'erable en un cassó al foc perquè estigui calent.
  8. Preparem un recipient amb aigua freda per remullar els fulls de gelatina i, d'aquesta manera, activar-los.
  9. Filmem el recipient on tenim el formatge fresc i el posem molt poqueta estona al microones, el temps just perquè el formatge quedi flexible, uns 15 segons a 360ºC.
  10. Ja tenim el xarop d'erable calent. Agafem ara els fulls de gelatina, que ja estan activats i absolutament flexibles, i els posem en el cassó on tenim el xarop, perquè es desfacin. Anem removent-ho amb un batedor manual.
  11. Posem el xarop d'erable amb la gelatina desfeta en un bol gros i hi afegim el formatge fresc que hem escalfat al microones. Ho anem barrejant a poquet a poquet amb el batedor manual. Ho anem treballant fins que tinguem una crema del tot flexible ara que és calenta, però que quan sigui freda serà molt més cremosa i ferma.
  12. Hi afegim ara el sucre en pols i ho anem batent bé. Un cop estigui barrejat amb la crema, hi afegim els trossets de llimona confitada i ho anem movent.
  13. Hi aboquem a poc a poc el suc de llimona, al mateix temps que ho anem movent tot plegat.
  14. Piquem unes fulles de menta ben petites, les hi afegim i tornem a batre-ho una miqueta més.
  15. Ara, hi incorporem la nata semimuntada, primer una miqueta, perquè la crema s'hi vagi acostumant, i ho anem movent amb una llengua. Ja hi podem abocar tota la nata. La muntem amb el batedor manual.
  16. Aboquem ara la crema que hem fet al damunt de la massa que tenim a dins del motlle.
  17. Tapem el motlle, que ara ja té la base del pastís amb la mousse de llimona a sobre, amb paper film, i cap a la nevera durant dues hores.
  18. Passat aquest temps, traiem el pastís de la nevera i el decorem amb unes varetes fetes amb la pell de la llimona i unes fulles de menta.
  19. Fem ara una gelatina que cobreixi la superfície: preparem un cassó al foc i hi fem reduir el "limoncello" per treure'n l'alcohol. Un cop sigui calent, l'encenem amb un encenedor.
  20. Activem un full de gelatina en aigua freda. Quan el "limoncello" ha perdut tot l'alcohol i gairebé té textura de xarop, en reforçarem aquesta textura amb el full de gelatina que hem activat. El desfem amb un batedor.
  21. Ara, afegim la ratlladura de llimona al "limoncello", que ja hem fet reduir i hi hem posat el full de gelatina. Ja ho podem abocar tot plegat al damunt del pastís, tenint cura que quedi be
Anar al contingut