Pastís esponjós de xocolata, roses i sorbet de gerds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Iolanda Bustos
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Calèndula, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els gerds aporten grans quantitats de vitamina C, flavonoids i folats, tots ells amb gran potencia antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 g de xocolata negra 60%
  • 150 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 5 ous
  • 2 cullerades d'aigua de roses
  • 2 roses senceres
  • 1 polsim de sal
  • Per al sorbet:
  • 250 g de gerds congelats
  • 8 pètals de rosa
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada d'aigua de roses
  • 1 cullerada d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i la mantega i deixeu-ho fondre al bany maria.

Mentrestant, poseu les clares en un bol i munteu-les a punt de neu. Després, afegiu-hi el sucre a poc a poc mentre ho aneu remenant.

A continuació, poseu en un bol la xocolata fosa, la sal i els rovells i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi l'aigua de roses, els pètals de roses tallats a trossos i les clares muntades i remeneu-ho bé tot junt.

Finalment, poseu la barreja en un motlle, cobert amb paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn preescalfat a 180 graus durant 20 minuts.

Per fer el sorbet de gerds, poseu en un bol els gerds congelats, el sucre, els pètals de rosa, l'aigua de roses i l'oli d'oliva i tritureu-ho bé amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i poseu-hi al costat una bola de sorbet de gerds.
Anar al contingut