Pastís esponjós de xocolata, roses i sorbet de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Iolanda Bustos
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Calèndula, Girona
- Informació nutricional -Obre
Els gerds aporten grans quantitats de vitamina C, flavonoids i folats, tots ells amb gran potencia antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 150 g de xocolata negra 60%
- 150 g de mantega
- 50 g de sucre
- 5 ous
- 2 cullerades d'aigua de roses
- 2 roses senceres
- 1 polsim de sal
- Per al sorbet:
- 250 g de gerds congelats
- 8 pètals de rosa
- 2 cullerades de sucre
- 1 cullerada d'aigua de roses
- 1 cullerada d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i la mantega i deixeu-ho fondre al bany maria.
Mentrestant, poseu les clares en un bol i munteu-les a punt de neu. Després, afegiu-hi el sucre a poc a poc mentre ho aneu remenant.
A continuació, poseu en un bol la xocolata fosa, la sal i els rovells i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi l'aigua de roses, els pètals de roses tallats a trossos i les clares muntades i remeneu-ho bé tot junt.
Finalment, poseu la barreja en un motlle, cobert amb paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn preescalfat a 180 graus durant 20 minuts.
Per fer el sorbet de gerds, poseu en un bol els gerds congelats, el sucre, els pètals de rosa, l'aigua de roses i l'oli d'oliva i tritureu-ho bé amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i poseu-hi al costat una bola de sorbet de gerds.
Mentrestant, poseu les clares en un bol i munteu-les a punt de neu. Després, afegiu-hi el sucre a poc a poc mentre ho aneu remenant.
A continuació, poseu en un bol la xocolata fosa, la sal i els rovells i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi l'aigua de roses, els pètals de roses tallats a trossos i les clares muntades i remeneu-ho bé tot junt.
Finalment, poseu la barreja en un motlle, cobert amb paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn preescalfat a 180 graus durant 20 minuts.
Per fer el sorbet de gerds, poseu en un bol els gerds congelats, el sucre, els pètals de rosa, l'aigua de roses i l'oli d'oliva i tritureu-ho bé amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i poseu-hi al costat una bola de sorbet de gerds.