Pastís de xocolata

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: San Marco, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • 5 ous
  • 150 g de mantega
  • 200 g de xocolata negra
  • canyella en pols
  • 1/2 copa de rom negre
  • sucre glacé

PREPARACIÓ

Poseu en un bol la mantega pomada (ni freda ni desfeta), i barregeu-la amb compte amb els rovells d'ou, que han d'estar a temperatura ambient.
Un cop ho tingueu ben emulsionat, afegiu-hi la xocolata prèviament fosa al bany maria. Tingueu en compte que no pot tenir ni un grumoll. Incorporeu-hi el rom i la canyella. Torneu-ho a barrejar, la massa s'anirà refredant i agafarà textura cremosa. Tot seguit, munteu les clares a punt de neu amb un batedor i afegiu-les a la massa. Fet això, pinteu el motlle amb mantega i poseu-hi una mica de farina. Sacsegeu el motlle, i retireu la farina que sobri. Ompliu-lo amb la massa i torneu-ho a sacsejar perquè s'escampi bé. Coeu el pastís al forn, a 180 graus i durant 15 minuts. Un cop fora del forn, deixeu-lo refredar i talleu-lo amb l'ajuda d'un motlle rodó. Serviu-lo amb iogurt gelat i iogurt líquid pel voltant. Finalment, espolseu sucre glacé pel damunt.
Anar al contingut