Pastís de xocolata sense gluten
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Júlia Guerrero (12 anys)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 sobre de llevat en pols sense gluten.
- 100 g sucre
- 75 g farina sense gluten
- 250 g de xocolata fondant sense gluten
- 100 g de mantega
- 4 ous
- sucre de llustre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la xocolata a trossos amb la mantega en un bol i desfeu-la en un cassó al foc, al bany maria. Quan estigui ben fosa, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a temperatura ambient.
A continuació, separeu els rovells de les clares, reserveu les clares, poseu els rovells en un bol amb el sucre i barregeu-ho fins que faci una escuma.
Després, bateu les clares manualment a punt de neu.
Tot seguit, afegiu la xocolata, però reserveu-ne una mica pel final, al bol dels rovells i el sucre, afegiu-hi també les clares, la farina i el llevat i barregeu-ho tot amb unes varetes manuals. Com més ho barregeu més flonjo sortirà el pastís.
Finalment, poseu la massa al motllo i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant uns 20 o 25 minuts, fins que pugi i estigui cuit. Comproveu que estigui cuit punxant-lo amb un bastonet xinès.
I ja per acabar, quan l'hagueu tret del forn, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo, obriu-lo pel mig amb un ganivet, unteu la meitat inferior amb la xocolata que havíeu reservat, tapeu-lo i recobriu-lo tot amb el sucre llustre.
A continuació, separeu els rovells de les clares, reserveu les clares, poseu els rovells en un bol amb el sucre i barregeu-ho fins que faci una escuma.
Després, bateu les clares manualment a punt de neu.
Tot seguit, afegiu la xocolata, però reserveu-ne una mica pel final, al bol dels rovells i el sucre, afegiu-hi també les clares, la farina i el llevat i barregeu-ho tot amb unes varetes manuals. Com més ho barregeu més flonjo sortirà el pastís.
Finalment, poseu la massa al motllo i deixeu-lo coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant uns 20 o 25 minuts, fins que pugi i estigui cuit. Comproveu que estigui cuit punxant-lo amb un bastonet xinès.
I ja per acabar, quan l'hagueu tret del forn, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo, obriu-lo pel mig amb un ganivet, unteu la meitat inferior amb la xocolata que havíeu reservat, tapeu-lo i recobriu-lo tot amb el sucre llustre.