Pastís de verdures, peres i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Frederic Montornès (crític d'art de Sitges)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Aquest pastís és ric en fibra de diferents tipus amb la característica de regular la funció intestinal i millorar-ne la flora bacteriana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer la massa:
- 220 g de farina
- 225 ml de llet calenta
- 100 ml d'oli de gira-sol
- farina de blat de moro
- un rovell d'ou
- sal
- Per fer el farcit:
- 2 albergínies mitjanes
- 2 carbassons mitjans
- 3 peres dolces
- 200 g de formatge de cabra
- orenga ( i/o altres herbes)
- sal
- pebre
- rovell d'ou
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu la llet, tamiseu la farina, passant-la per un sedàs o colador, i aboqueu-la en un bol. Després, afegiu a la farina tots els ingredients per fer la massa del pastís; la llet calenta, l'oli de gira-sol i una mica de sal, barregeu-ho bé, feu una bola amb la massa i reserveu-ho de 30 a 45 minuts. Un cop la massa és ben freda, treballeu-la, estireu-la sobre una superfície llisa, afegiu-li una mica de la farina de blat de moro i continueu treballant-la amb les mans. Seguidament, feu-ne tres plecs, torneu-la a treballar, esteneu-la novament i repetiu l'operació d'afegir la farina de blat de moro dues vegades més. A continuació, separeu la massa en dues parts, una més grossa que l'altra, perquè fareu servir la grossa per a la base, i la més petita, per a la tapa. Després, esteneu la part grossa de la massa, poseu-la en un motlle de vores arrissades, talleu la part que en sobri, deixeu 3 cm per poder tancar amb la tapa i esteneu també la massa petita i reserveu-la.
Tot seguit, talleu les albergínies i els carbassons en forma de discos i poseu-los en una safata amb sal perquè treguin l'aigua.
Mentrestant, peleu i traieu els cors de les peres, talleu-les en forma de disc i reserveu-les.
Finalment, assequeu les albergínies i els carbassons amb paper de cuina, colloqueu-los fent una capa sobre la base del pastís, afegiu-hi sal, pebre i les herbes aromàtiques, cobriu-ho amb una o dues capes de peres, poseu-hi el formatge de cabra esmicolat per sobre, tapeu-ho amb la massa petita, mulleu les vores amb una mica d'aigua, enganxeu amb els dits les dues capes de massa perquè quedi ben tancat, pinteu-ho amb el rovell d'ou i fiqueu-ho al forn prèviament escalfat, a 180 graus durant 45 minuts.
I ja per acabar, desemmotlleu el pastís un cop estigui ben fred i ja el podeu servir.
Tot seguit, talleu les albergínies i els carbassons en forma de discos i poseu-los en una safata amb sal perquè treguin l'aigua.
Mentrestant, peleu i traieu els cors de les peres, talleu-les en forma de disc i reserveu-les.
Finalment, assequeu les albergínies i els carbassons amb paper de cuina, colloqueu-los fent una capa sobre la base del pastís, afegiu-hi sal, pebre i les herbes aromàtiques, cobriu-ho amb una o dues capes de peres, poseu-hi el formatge de cabra esmicolat per sobre, tapeu-ho amb la massa petita, mulleu les vores amb una mica d'aigua, enganxeu amb els dits les dues capes de massa perquè quedi ben tancat, pinteu-ho amb el rovell d'ou i fiqueu-ho al forn prèviament escalfat, a 180 graus durant 45 minuts.
I ja per acabar, desemmotlleu el pastís un cop estigui ben fred i ja el podeu servir.