Pastís de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Calm
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- Per al motlle:
- 40 g de pa torrat
- 40 g de galetes Maria
- 25 g de mantega
- 30 g de vi blanc
- Per al pastís:
- 160 g de sucre
- 5 ous
- 3 peles de taronja
- 1/4 de l de suc de taronja
- 30 g d'ametlles
- 1 iogurt
- 25 g de mantega
- Per a la gelatina:
- 1 got de suc de taronja
- 2 fulls de gelatina
PREPARACIÓ
Per fer la base del pastís, poseu en un bol les galetes triturades, el pa torrat triturat, la mantega fosa i el vi blanc.
Remeneu-ho bé i cobriu el fons del motllo, que haureu untat amb mantega.
Per fer el pastís, barregeu en un bol el suc de taronja, la pell de taronja ratllada, el iogurt i les ametlles, i tritureu-ho amb l'ajuda d'una batedora.
Bateu els ous amb el sucre i afegiu-hi la mantega fosa i la massa del pastís. Remeneu-ho bé i aboqueu-ho al motllo. Poseu-ho al forn a 115 graus i deixeu-ho coure durant 35 minuts.
Per acabar, escalfeu una mica de suc de taronja en un cassó. Després, fiqueu-hi els fulls de gelatina que haureu tingut en remull i remeneu-ho fins que es desfacin. Afegiu-hi la resta del suc de taronja fred i aboqueu-ho tot sobre el pastís. Deixeu-lo refredar a la nevera fins que la gelatina hagi agafat consistència. Quan estigui fred, desemmotlleu-lo i serviu-lo.
Remeneu-ho bé i cobriu el fons del motllo, que haureu untat amb mantega.
Per fer el pastís, barregeu en un bol el suc de taronja, la pell de taronja ratllada, el iogurt i les ametlles, i tritureu-ho amb l'ajuda d'una batedora.
Bateu els ous amb el sucre i afegiu-hi la mantega fosa i la massa del pastís. Remeneu-ho bé i aboqueu-ho al motllo. Poseu-ho al forn a 115 graus i deixeu-ho coure durant 35 minuts.
Per acabar, escalfeu una mica de suc de taronja en un cassó. Després, fiqueu-hi els fulls de gelatina que haureu tingut en remull i remeneu-ho fins que es desfacin. Afegiu-hi la resta del suc de taronja fred i aboqueu-ho tot sobre el pastís. Deixeu-lo refredar a la nevera fins que la gelatina hagi agafat consistència. Quan estigui fred, desemmotlleu-lo i serviu-lo.