Pastís de poma amb crema de nata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mercè Navarro
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 pomes Granny Smith
  • 250 g de sucre blanc
  • 75 g de mantega
  • 1/2 canó de canyella
  • 1/2 beina de vainilla
  • paper sulfuritzat
  • Per a la crema de nata:
  • 2 dl de crema de llet
  • 1/2 beina de vainilla
  • 1 c/p de sucre
  • 1 polsim de sal

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

Per fer el caramel, talleu la beina de vainilla longitudinalment, amb un ganivet de punta, traieu-ne la polpa i reserveu-ne l'altra meitat per a la crema de nata.

A continuació, poseu el sucre, la vainilla i la canyella en un cassó, a foc suau.

Quan veieu que agafa color, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho amb unes varetes, durant una estona, fins que es barregi tot ben barrejat. A continuació, retireu-ho del foc, aboqueu-ho sobre un paper sulfuritzat i deixeu que es refredi. Quan s'hagi refredat, trenqueu el caramel a trossos, tritureu-lo amb el braç batedor (pímer) i reserveu la pols de caramel.

Per fer el pastís de poma, peleu les pomes, traieu-los el cor amb l'estri de foradar, talleu-les a trossos, poseu els trossos dins d'un motlle d'acer de tipus cilíndric, espolseu-hi la pols de caramel per sobre i poseu-lo al forn durant uns 20 minuts.

Per fer la crema de nata, amb el foc apagat poseu la crema de llet en un cassó. Seguidament, afegiu-hi la vainilla que teníeu reservada, el sucre i una mica de sal i deixeu-ho tot amb el foc suau, fins que arrenqui el bull. Finalment, deixeu-la bullir 7 segons, retireu-la del foc i reserveu-la en una gerreta.

I ja per acabar, col•loqueu el pastís al centre del plat, retireu el motlle i serviu-ho amb

la crema de nata a part en una gerra, per acompanyar el pastís.
Anar al contingut