Pastís de poma amb crema de nata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mercè Navarro
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 pomes Granny Smith
- 250 g de sucre blanc
- 75 g de mantega
- 1/2 canó de canyella
- 1/2 beina de vainilla
- paper sulfuritzat
- Per a la crema de nata:
- 2 dl de crema de llet
- 1/2 beina de vainilla
- 1 c/p de sucre
- 1 polsim de sal
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
Per fer el caramel, talleu la beina de vainilla longitudinalment, amb un ganivet de punta, traieu-ne la polpa i reserveu-ne l'altra meitat per a la crema de nata.
A continuació, poseu el sucre, la vainilla i la canyella en un cassó, a foc suau.
Quan veieu que agafa color, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho amb unes varetes, durant una estona, fins que es barregi tot ben barrejat. A continuació, retireu-ho del foc, aboqueu-ho sobre un paper sulfuritzat i deixeu que es refredi. Quan s'hagi refredat, trenqueu el caramel a trossos, tritureu-lo amb el braç batedor (pímer) i reserveu la pols de caramel.
Per fer el pastís de poma, peleu les pomes, traieu-los el cor amb l'estri de foradar, talleu-les a trossos, poseu els trossos dins d'un motlle d'acer de tipus cilíndric, espolseu-hi la pols de caramel per sobre i poseu-lo al forn durant uns 20 minuts.
Per fer la crema de nata, amb el foc apagat poseu la crema de llet en un cassó. Seguidament, afegiu-hi la vainilla que teníeu reservada, el sucre i una mica de sal i deixeu-ho tot amb el foc suau, fins que arrenqui el bull. Finalment, deixeu-la bullir 7 segons, retireu-la del foc i reserveu-la en una gerreta.
I ja per acabar, colloqueu el pastís al centre del plat, retireu el motlle i serviu-ho amb
la crema de nata a part en una gerra, per acompanyar el pastís.
Per fer el caramel, talleu la beina de vainilla longitudinalment, amb un ganivet de punta, traieu-ne la polpa i reserveu-ne l'altra meitat per a la crema de nata.
A continuació, poseu el sucre, la vainilla i la canyella en un cassó, a foc suau.
Quan veieu que agafa color, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho amb unes varetes, durant una estona, fins que es barregi tot ben barrejat. A continuació, retireu-ho del foc, aboqueu-ho sobre un paper sulfuritzat i deixeu que es refredi. Quan s'hagi refredat, trenqueu el caramel a trossos, tritureu-lo amb el braç batedor (pímer) i reserveu la pols de caramel.
Per fer el pastís de poma, peleu les pomes, traieu-los el cor amb l'estri de foradar, talleu-les a trossos, poseu els trossos dins d'un motlle d'acer de tipus cilíndric, espolseu-hi la pols de caramel per sobre i poseu-lo al forn durant uns 20 minuts.
Per fer la crema de nata, amb el foc apagat poseu la crema de llet en un cassó. Seguidament, afegiu-hi la vainilla que teníeu reservada, el sucre i una mica de sal i deixeu-ho tot amb el foc suau, fins que arrenqui el bull. Finalment, deixeu-la bullir 7 segons, retireu-la del foc i reserveu-la en una gerreta.
I ja per acabar, colloqueu el pastís al centre del plat, retireu el motlle i serviu-ho amb
la crema de nata a part en una gerra, per acompanyar el pastís.