Pastís de plàtan amb xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Miracle Serra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    Incloure fruita a les receptes, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les amb vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 1 pastís
  • 4 plàtans
  • 200 g de sucre
  • 250 g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 100 g de xocolata
  • 50 g de cacau en pols pur
  • 100 ml de llet
  • 4 ous grossos
  • 100 g de mantega
  • Melmelada d'albercoc

PREPARACIÓ

Per començar, escalfem el forn durant 15 minuts a 180º. Muntem les clares a punt de neu amb la batedora de varetes. En un bol, batem els rovells amb el sucre.

Hi afegim la farina passant-la pel tamís i el cacau en pols. Afegim la llet freda, el llevat en pols i la mantega líquida. Ho barregem bé.

Amb un ganivet, piquem la xocolata a trossets petits. Afegim les clares que hem muntat a punt de neu i la xocolata que hem picat, i ho remenem tot bé, de dalt a baix, amb suavitat.

Tallem 2 plàtans a daus, els enfarinem i els deixem caure dins la massa i deixem de remenar.

Untem el motlle amb la mantega. L'empolsem amb una mica de farina, hi aboquem la barreja i ho posem a coure al forn durant uns 45 minuts a 180º.

Traiem el pastís del forn i el deixem refredar. Tallem els 2 plàtans que ens queden a rodanxes, i les posem per sobre del pastís. Pintem el pastís amb la melmelada d'albercoc triturada, perquè quedi brillant.
Anar al contingut