Pastís de pinya i albercoc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baixas , Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de mantega (pomada)
- 200 g de sucre llustre
- 3 ous
- un polsim de sal
- un polsim de canyella en pols
- 200 g de farina de força
- una culleradeta de llevat en pols
- pinya en almívar
- albercocs en almívar
- melmelada d'albercoc
PREPARACIÓ
Comenceu a fer aquest pastís barrejant en un bol la mantega pomada, el sucre llustre, un pols de sal, canyella en pols i 3 ous.
Un cop hàgiu treballat bé la massa, afegiu-hi la farina (prèviament tamisada) i el llevat. Seguiu-la treballant (ha de tenir una textura espessa). Unteu un motlle amb mantega i farina i ompliu-ne la base amb la pasta. Després col·loqueu-hi la pinya en almívar i feu una segona capa de pasta. Poseu-hi a continuació els trossos d'albercoc en almívar. Coeu el pastís al forn a 180 graus durant 1 hora o 1 hora i 15 minuts. Un cop fora del forn, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar. Ja per acabar, serviu el pastís cobert amb melmelada d'albercoc (prèviament escalfada perquè quedi més líquida).
Un cop hàgiu treballat bé la massa, afegiu-hi la farina (prèviament tamisada) i el llevat. Seguiu-la treballant (ha de tenir una textura espessa). Unteu un motlle amb mantega i farina i ompliu-ne la base amb la pasta. Després col·loqueu-hi la pinya en almívar i feu una segona capa de pasta. Poseu-hi a continuació els trossos d'albercoc en almívar. Coeu el pastís al forn a 180 graus durant 1 hora o 1 hora i 15 minuts. Un cop fora del forn, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar. Ja per acabar, serviu el pastís cobert amb melmelada d'albercoc (prèviament escalfada perquè quedi més líquida).