Pastís de llimona i merenga

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: La Vienesa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Vienesa, Sant Feliu de Guíxols / Girona

INGREDIENTS

  • Per a la pasta brisa:
  • 100 g de sucre
  • 200 g de mantega
  • 300 g de farina Per a la crema de llimona:
  • 3 ous
  • 190 g de sucre
  • 75 g de mantega
  • 95 g de farina
  • suc de 2 llimones
  • pell de llimona ratllada Per a la merenga:
  • 100 g de clares d'ou
  • 200 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, estireu la pasta brisa que prèviament haureu preparat barrejant el sucre, la mantega i la farina, fins que us quedi d'un gruix de 3 o 4 mil·límetres.
Col·loqueu-la sobre la safata del forn, poseu-hi un motllo a sobre i retalleu la pasta sobrant. Després, amb aquesta pasta sobrant, feu una mena de rulls i aneu folrant les parets del motllo. Per fer la crema de llimona, poseu la farina, el sucre i els ous en un bol i barregeu-ho una mica. Incorporeu-hi la mantega fosa i continueu-ho remenant. Finalment, afegiu-hi la ratlladura de llimona i el suc de llimona i torneu-ho a remenar. Després, poseu la crema de llimona al motllo que ja heu folrat de pasta brisa i deixeu-ho coure al forn a 160 graus durant 25 o 30 minuts. Per fer la merenga, poseu el sucre i les clares d'ou en un cassó i deixeu-ho coure a 40 o 45 graus mentre ho aneu remenant. Després, munteu la merenga. A continuació, desemmotlleu el pastís i col·loqueu-hi la merenga a sobre amb l'ajuda d'una màniga pastissera. Deixeu-ho coure al forn a uns 220 graus fins que la merenga quedi flamejada. I ja per acabar, decoreu-lo amb pols de canyella, xocolata i una rodanxa de llimona.
Anar al contingut