Pastís de llima

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sílvia Martínez (Relacions públiques de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a un pastís:
  • Per a la base del pastís:
  • 500 g de galetes (de fibra, integrals...)
  • 200 g mantega
  • Per al pastís:
  • 8 rovells d'ou
  • 795 g de llet condensada
  • 5 llimes
  • Per acompanyar:
  • 450 ml de nata per muntar
  • 100g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 170 graus.
Per fer la base, trossegeu les galetes amb una picadora elèctrica fins que quedin mòltes, foneu la mantega en un cassó al microones i barregeu-ho tot. Seguidament, unteu un motllo de 23 centímetres de diàmetre amb una mica de mantega, aboqueu-hi la barreja de galetes i mantega, pressioneu-la contra la base i les parets del motllo amb la mà o amb una cullera i enforneu-ho durant 20 minuts. Quan estigui cuit, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

Mentrestant, feu un suc amb les 5 llimes i ratlleu-ne les pells. A continuació, poseu en un bol els 8 rovells d'ou, la llet condensada, el suc i les pells ratllades de les llimes i barregeu-ho bé amb unes varetes elèctriques o manuals, amb suavitat, fins que s'espesseixi.

Tot seguit, aboqueu la barreja al motllo, amb la base del pastís ja refredada, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 150 graus. Quan estigui cuit, deixeu-ho refredar a temperatura ambient i, quan s'hagi refredat, poseu-ho a la nevera un mínim d'una hora o bé tota la nit.

Finalment, poseu la nata en un bol i bateu-la amb les varetes durant 5 minuts aproximadament fins que estigui muntada. Després, afegiu-hi, a poc a poc, el sucre i barregeu-ho una mica més.

I ja per acabar, serviu el pastís i acompanyeu-lo amb la nata pel damunt, o al costat, segons el gust personal, per contrarestar l'acidesa de la llima.
Anar al contingut