Pastís de llima
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sílvia Martínez (Relacions públiques de Barcelona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a un pastís:
- Per a la base del pastís:
- 500 g de galetes (de fibra, integrals...)
- 200 g mantega
- Per al pastís:
- 8 rovells d'ou
- 795 g de llet condensada
- 5 llimes
- Per acompanyar:
- 450 ml de nata per muntar
- 100g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 170 graus.
Per fer la base, trossegeu les galetes amb una picadora elèctrica fins que quedin mòltes, foneu la mantega en un cassó al microones i barregeu-ho tot. Seguidament, unteu un motllo de 23 centímetres de diàmetre amb una mica de mantega, aboqueu-hi la barreja de galetes i mantega, pressioneu-la contra la base i les parets del motllo amb la mà o amb una cullera i enforneu-ho durant 20 minuts. Quan estigui cuit, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, feu un suc amb les 5 llimes i ratlleu-ne les pells. A continuació, poseu en un bol els 8 rovells d'ou, la llet condensada, el suc i les pells ratllades de les llimes i barregeu-ho bé amb unes varetes elèctriques o manuals, amb suavitat, fins que s'espesseixi.
Tot seguit, aboqueu la barreja al motllo, amb la base del pastís ja refredada, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 150 graus. Quan estigui cuit, deixeu-ho refredar a temperatura ambient i, quan s'hagi refredat, poseu-ho a la nevera un mínim d'una hora o bé tota la nit.
Finalment, poseu la nata en un bol i bateu-la amb les varetes durant 5 minuts aproximadament fins que estigui muntada. Després, afegiu-hi, a poc a poc, el sucre i barregeu-ho una mica més.
I ja per acabar, serviu el pastís i acompanyeu-lo amb la nata pel damunt, o al costat, segons el gust personal, per contrarestar l'acidesa de la llima.
Per fer la base, trossegeu les galetes amb una picadora elèctrica fins que quedin mòltes, foneu la mantega en un cassó al microones i barregeu-ho tot. Seguidament, unteu un motllo de 23 centímetres de diàmetre amb una mica de mantega, aboqueu-hi la barreja de galetes i mantega, pressioneu-la contra la base i les parets del motllo amb la mà o amb una cullera i enforneu-ho durant 20 minuts. Quan estigui cuit, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, feu un suc amb les 5 llimes i ratlleu-ne les pells. A continuació, poseu en un bol els 8 rovells d'ou, la llet condensada, el suc i les pells ratllades de les llimes i barregeu-ho bé amb unes varetes elèctriques o manuals, amb suavitat, fins que s'espesseixi.
Tot seguit, aboqueu la barreja al motllo, amb la base del pastís ja refredada, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 150 graus. Quan estigui cuit, deixeu-ho refredar a temperatura ambient i, quan s'hagi refredat, poseu-ho a la nevera un mínim d'una hora o bé tota la nit.
Finalment, poseu la nata en un bol i bateu-la amb les varetes durant 5 minuts aproximadament fins que estigui muntada. Després, afegiu-hi, a poc a poc, el sucre i barregeu-ho una mica més.
I ja per acabar, serviu el pastís i acompanyeu-lo amb la nata pel damunt, o al costat, segons el gust personal, per contrarestar l'acidesa de la llima.