Pastís de fruites
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Boguñà
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 400 g de farina
- 200 g de mantega
- 1 ou
- 150 g de sucre Per a la crema pastissera:
- 1 l de llet
- 6 rovells d'ou
- 250 g de sucre
- 90 g de fècula
- canyella
- llimona Per a les fruites:
- pomes
- maduixes
- pinya
- kiwis
- taronges
- 5 fulls de gelatina amb 100 cm3 d'aigua
PREPARACIÓ
En primer lloc, prepareu la massa. Disposeu la farina en forma de volcà sobre la taula, i en el centre, poseu-hi la mantega, el sucre llustre i l'ou.
Comenceu treballant aquests tres ingredients, tot incorporant-hi primer, una mica de farina, i després la resta fins que us quedi una massa ben lligada. Un cop feta la pasta, deixeu-la reposar, sense tapar, uns 5 minuts. Passat aquest temps, estireu-la amb l'ajuda d'un corró fins que n'obtingueu una massa d'uns 5 mm. Folreu un motlle amb la pasta i talleu-ne les vores que sobrin amb el corró mateix. A continuació, cobriu la pasta amb crema pastissera, i coeu-la al forn, a 180-190 graus i durant 30 o 35 minuts. Quan ja estigui cuita, traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Poseu els fulls de gelatina en remull, amb aigua freda i uns 5 minuts. Mentrestant, torneu a cobrir la superfície del pastís amb crema pastissera, i al damunt, aneu-hi col.locant trossets de fruita (poma, maduixa, kiwi, taronja... al vostre gust). Desfeu els fulls de gelatina en un pot amb aigua calenta, i un cop desfeta, deixeu-la refredar. I ja per acabar, cobriu els trossos de fruita amb la gelatina. Aquest pastís s'ha de conservar en fresc.
Comenceu treballant aquests tres ingredients, tot incorporant-hi primer, una mica de farina, i després la resta fins que us quedi una massa ben lligada. Un cop feta la pasta, deixeu-la reposar, sense tapar, uns 5 minuts. Passat aquest temps, estireu-la amb l'ajuda d'un corró fins que n'obtingueu una massa d'uns 5 mm. Folreu un motlle amb la pasta i talleu-ne les vores que sobrin amb el corró mateix. A continuació, cobriu la pasta amb crema pastissera, i coeu-la al forn, a 180-190 graus i durant 30 o 35 minuts. Quan ja estigui cuita, traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Poseu els fulls de gelatina en remull, amb aigua freda i uns 5 minuts. Mentrestant, torneu a cobrir la superfície del pastís amb crema pastissera, i al damunt, aneu-hi col.locant trossets de fruita (poma, maduixa, kiwi, taronja... al vostre gust). Desfeu els fulls de gelatina en un pot amb aigua calenta, i un cop desfeta, deixeu-la refredar. I ja per acabar, cobriu els trossos de fruita amb la gelatina. Aquest pastís s'ha de conservar en fresc.