Pastís de fruita

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Claudi Uñó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró

INGREDIENTS

  • Per a la pasta dolça:
  • 250 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 95 g de sucre en pols
  • 30 g de pols d'ametlla
  • 1 ou
  • sal
  • Per a la quiche lorraine de fruita:
  • 1 ou
  • 5 rovells
  • 60 g de sucre
  • 50 g d'almívar de fruita
  • 250 g de nata líquida
  • 100 g de crema pastissera
  • fruita variada

PREPARACIÓ

Per fer la pasta dolça, poseu en un bol la pols d'ametlla, la mantega, el sucre, la sal i l'ou i amasseu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi la farina tamisada i acabeu-ho d'amassar tot junt. Seguidament, deixeu-la reposar durant un parell d'hores, esteneu-la amb un corró, cobriu un motllo amb la pasta, talleu les vores que sobresurtin i deixeu-la coure al forn durant 3 minuts a 200 graus.

Per fer la quiche de fruita, poseu en un bol la nata líquida, l'almívar, el sucre, l'ou i els rovells i tritureu-ho tot amb el túrmix. A continuació, poseu la quiche dins el motllo amb la pasta dolça i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts més a 200 graus. Tot seguit, deixeu reposar el pastís una hora a la nevera.

I ja per acabar, cobriu el pastís amb la crema pastissera i guarniu-lo amb la fruita variada tallada a trossets.
Anar al contingut