Pastís de fruita
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Claudi Uñó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró
INGREDIENTS
- Per a la pasta dolça:
- 250 g de farina
- 150 g de mantega
- 95 g de sucre en pols
- 30 g de pols d'ametlla
- 1 ou
- sal
- Per a la quiche lorraine de fruita:
- 1 ou
- 5 rovells
- 60 g de sucre
- 50 g d'almívar de fruita
- 250 g de nata líquida
- 100 g de crema pastissera
- fruita variada
PREPARACIÓ
Per fer la pasta dolça, poseu en un bol la pols d'ametlla, la mantega, el sucre, la sal i l'ou i amasseu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi la farina tamisada i acabeu-ho d'amassar tot junt. Seguidament, deixeu-la reposar durant un parell d'hores, esteneu-la amb un corró, cobriu un motllo amb la pasta, talleu les vores que sobresurtin i deixeu-la coure al forn durant 3 minuts a 200 graus.
Per fer la quiche de fruita, poseu en un bol la nata líquida, l'almívar, el sucre, l'ou i els rovells i tritureu-ho tot amb el túrmix. A continuació, poseu la quiche dins el motllo amb la pasta dolça i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts més a 200 graus. Tot seguit, deixeu reposar el pastís una hora a la nevera.
I ja per acabar, cobriu el pastís amb la crema pastissera i guarniu-lo amb la fruita variada tallada a trossets.
Per fer la quiche de fruita, poseu en un bol la nata líquida, l'almívar, el sucre, l'ou i els rovells i tritureu-ho tot amb el túrmix. A continuació, poseu la quiche dins el motllo amb la pasta dolça i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts més a 200 graus. Tot seguit, deixeu reposar el pastís una hora a la nevera.
I ja per acabar, cobriu el pastís amb la crema pastissera i guarniu-lo amb la fruita variada tallada a trossets.