Pastís de formatge d'espècies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Ramon
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: El rebost de la Juliette, Vilassar de Mar
INGREDIENTS
- Per a 4 pastissets de formatge individuals:
- Per a la galeta d'espècies:
- 135 g de mantega
- 30 g de sucre morè de canya
- 140 g de sucre morè
- 1 g de sal
- 225 g de farina fluixa (especial pastisseria)
- 3 rovells d'ou
- 4 g d'impulsor
- 1 polsim espècies: anís estrellat, canyella, vainilla, nou moscada, pebre negre i clau.
- Per al pastís de formatge:
- 150 g de crema de formatge
- 100 g de iogurt cremós (tipus grec)
- 50 g nata líquida 30%
- 90 g de sucre blanc
- 2 ous
- 50 g de maizena tamisada
- 1 pell de llimona ratllada
- 2 beines de vainilla
- 4 cullerades de melmelada de fruits vermells
PREPARACIÓ
Per a la galeta d'espècies, en un bol, barregeu amb una espàtula la mantega (a temperatura ambient) i els 2 sucres fins que quedi una barreja homogènia. Seguidament, afegiu-hi els rovells d'ou i continueu-ho barrejant, manualment.
Per altra banda, en un altre bol, barregeu la farina, les espècies (reserveu una mica d'anís estrellat), l'impulsor, la sal i tamiseu-ho per evitar grumolls. Després, incorporeu aquesta barreja al primer bol, on teniu la mantega, el sucre i el rovell, treballeu la massa amb les mans fins que quedi uniforme, emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant dues hores.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 150 graus.
A continuació, amb un corró, estireu la massa (si és necessari ajudeu-vos amb una mica de farina perquè no s'enganxi), talleu-la del gruix i la forma desitjada (6 cm x 10 cm), poseu-la damunt d'un paper sulfurat en una safata de forn i coeu-la a altura mitjana durant 15 minuts aproximadament fins que quedi daurada. Després, retireu-la del forn i deixeu-la refredar.
Per fer el pastís de formatge, poseu en un cassó la nata i la vainilla i, quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i coleu-ho. Tot seguit, poseu el iogurt grec, la crema de formatge, la ratlladura de llimona i la nata bullida en un got de pímer i bateu-ho fins que quedi ben muntat.
Després, en un altre bol munteu els ous amb el sucre, afegiu-hi la mescla que heu muntat anteriorment i amb unes varetes manuals barregeu les dues mescles anteriors fins que quedi homogeni. Seguidament, incorporeu-hi la maizena, barregeu-ho bé, poseu la barreja en una màniga pastissera, ompliu els motlles, poseu-los en una safata al forn a alçada mitjana i deixeu-los coure a 150 graus durant uns 15 minuts aproximadament, depenent de la mida del motlle. Per saber si ja està cuit, punxeu-ho amb un ganivet. Si està cuit, sortirà net. Finalment, deixeu-ho refredar totalment.
I ja per acabar, desemmotlleu i colloqueu a sobre la galeta d'espècies una cullerada de melmelada de fruits vermells, a sobre poseu-hi el pastisset de formatge i guarniu-lo amb un tros d'una beina de vainilla i anís estrellat.
Per altra banda, en un altre bol, barregeu la farina, les espècies (reserveu una mica d'anís estrellat), l'impulsor, la sal i tamiseu-ho per evitar grumolls. Després, incorporeu aquesta barreja al primer bol, on teniu la mantega, el sucre i el rovell, treballeu la massa amb les mans fins que quedi uniforme, emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant dues hores.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 150 graus.
A continuació, amb un corró, estireu la massa (si és necessari ajudeu-vos amb una mica de farina perquè no s'enganxi), talleu-la del gruix i la forma desitjada (6 cm x 10 cm), poseu-la damunt d'un paper sulfurat en una safata de forn i coeu-la a altura mitjana durant 15 minuts aproximadament fins que quedi daurada. Després, retireu-la del forn i deixeu-la refredar.
Per fer el pastís de formatge, poseu en un cassó la nata i la vainilla i, quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i coleu-ho. Tot seguit, poseu el iogurt grec, la crema de formatge, la ratlladura de llimona i la nata bullida en un got de pímer i bateu-ho fins que quedi ben muntat.
Després, en un altre bol munteu els ous amb el sucre, afegiu-hi la mescla que heu muntat anteriorment i amb unes varetes manuals barregeu les dues mescles anteriors fins que quedi homogeni. Seguidament, incorporeu-hi la maizena, barregeu-ho bé, poseu la barreja en una màniga pastissera, ompliu els motlles, poseu-los en una safata al forn a alçada mitjana i deixeu-los coure a 150 graus durant uns 15 minuts aproximadament, depenent de la mida del motlle. Per saber si ja està cuit, punxeu-ho amb un ganivet. Si està cuit, sortirà net. Finalment, deixeu-ho refredar totalment.
I ja per acabar, desemmotlleu i colloqueu a sobre la galeta d'espècies una cullerada de melmelada de fruits vermells, a sobre poseu-hi el pastisset de formatge i guarniu-lo amb un tros d'una beina de vainilla i anís estrellat.