Pastís de codony amb peres i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paco Guzmán
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Santa Maria, Barcelona

INGREDIENTS

  • PER AL PASTÍS:

  • 400 g de mantega
  • 400 g de sucre
  • 8 ous
  • 800 g de codony cuit
  •  

    PER SOBRE DEL PASTÍS:

  • 300 g de codony cuit
  • 2 peres
  • 2 cullerades soperes de mel
  • 250 g de gelat de xocolata

     

     

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu els rovells d'ou en un bol i afegiu-hi la meitat del sucre.
  2. Tot seguit, bateu-ho fins que el sucre es dissolgui en els rovells.
  3. Després aneu-hi afegint mantega mica a mica mentre ho aneu barrejant fins que n'aconseguiu una crema homogènia.
  4. En un altre bol, poseu-hi les clares d'ou i l'altra meitat del sucre, i tritureu-ho.
  5. Seguidament, incorporeu-ho al bol on hi teniu la crema de rovells amb mantega i barregeu-ho amb la mà.
  6. Després afegiu-hi els trossos de codony i barregeu-ho.
  7. A continuació, poseu la massa en un motllo ensucrat i amb mantega amb paper de parafina fins a omplir-lo fins a la meitat.
  8. Poseu-lo al forn a 220 graus durant 12 minuts.
  9. Mentrestant, poseu mel en una paella molt calenta i deixeu-la coure una estona. Després afegiu-hi la pera tallada a bastonets. Barregeu-ho bé, i retireu la pera de la paella.
  10. I ja per acabar, poseu un tros de pastís en un plat i incorporeu-hi la pera amb mel a sobre. Finalment, afegiu-hi el gelat de xocolata.
Anar al contingut