Pastís de codony amb peres i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paco Guzmán
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Santa Maria, Barcelona
INGREDIENTS
PER AL PASTÍS:
- 400 g de mantega
- 400 g de sucre
- 8 ous
- 800 g de codony cuit
-
PER SOBRE DEL PASTÍS:
- 300 g de codony cuit
- 2 peres
- 2 cullerades soperes de mel
-
250 g de gelat de xocolata
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu els rovells d'ou en un bol i afegiu-hi la meitat del sucre.
- Tot seguit, bateu-ho fins que el sucre es dissolgui en els rovells.
- Després aneu-hi afegint mantega mica a mica mentre ho aneu barrejant fins que n'aconseguiu una crema homogènia.
- En un altre bol, poseu-hi les clares d'ou i l'altra meitat del sucre, i tritureu-ho.
- Seguidament, incorporeu-ho al bol on hi teniu la crema de rovells amb mantega i barregeu-ho amb la mà.
- Després afegiu-hi els trossos de codony i barregeu-ho.
- A continuació, poseu la massa en un motllo ensucrat i amb mantega amb paper de parafina fins a omplir-lo fins a la meitat.
- Poseu-lo al forn a 220 graus durant 12 minuts.
- Mentrestant, poseu mel en una paella molt calenta i deixeu-la coure una estona. Després afegiu-hi la pera tallada a bastonets. Barregeu-ho bé, i retireu la pera de la paella.
- I ja per acabar, poseu un tros de pastís en un plat i incorporeu-hi la pera amb mel a sobre. Finalment, afegiu-hi el gelat de xocolata.