Pastís d'avellana i sopa de marialluïsa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maties Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Quinoa, Falset (Priorat)
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
Les avellanes contenen omega 6, un greix essencial que ajuda a reduir el colesterol de la sangAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de mantega
- 100 g de praliné d'avellana (comprat fet)
- 220 g de sucre
- 6 ous ecològics
- 275 g de farina ecològica
- 150 g d'avellana torrada
- 4 galetes de cereals
- 4 c/s de gelat d'avellana de qualitat
- Per la sopa de marialluïsa:
- 1/2 l d'aigua
- 70 g de sucre
- 100 g de fulles de marialluïsa
PREPARACIÓ
Per començar, tritureu amb la batedora la mantega tova juntament amb el sucre, les avellanes i el praliné d'avellanes. A continuació, afegiu-hi la farina i els ous i torneu-ho a triturar fins que quedi una pasta homogènia. Un cop tingueu la pasta, repartiu-la en motlles individuals de silicona, tipus plumcake petit, i coeu-los al forn a 180º durant uns 20 minuts. Després, quan ja estiguin freds, desemmotlleu-los.
Per fer la sopa de marialluïsa, poseu un cassó al foc amb l'aigua i el sucre.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi les fulles de marialluïsa, tanqueu el foc, tapeu el cassó i deixeu-ho 15 minuts que s'infusioni. Seguidament, coleu-ho i reserveu-ho a la nevera.
I ja per acabar, amb l'ajuda d'un pinzell pinteu una ratlla a un plat fondo amb una mica de praliné d'avellana, col·loqueu-hi el pastisset d'avellana a sobre i en un extrem la bola de gelat d'avellana i una mica de galetes esmicolades. Finalment, la infusió va en una gerra perquè els comensals se serveixin.
Per fer la sopa de marialluïsa, poseu un cassó al foc amb l'aigua i el sucre.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi les fulles de marialluïsa, tanqueu el foc, tapeu el cassó i deixeu-ho 15 minuts que s'infusioni. Seguidament, coleu-ho i reserveu-ho a la nevera.
I ja per acabar, amb l'ajuda d'un pinzell pinteu una ratlla a un plat fondo amb una mica de praliné d'avellana, col·loqueu-hi el pastisset d'avellana a sobre i en un extrem la bola de gelat d'avellana i una mica de galetes esmicolades. Finalment, la infusió va en una gerra perquè els comensals se serveixin.