Pastís d'avellana i sopa de marialluïsa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maties Fernández
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Quinoa, Falset (Priorat)
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes contenen omega 6, un greix essencial que ajuda a reduir el colesterol de la sangAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de mantega
  • 100 g de praliné d'avellana (comprat fet)
  • 220 g de sucre
  • 6 ous ecològics
  • 275 g de farina ecològica
  • 150 g d'avellana torrada
  • 4 galetes de cereals
  • 4 c/s de gelat d'avellana de qualitat
  • Per la sopa de marialluïsa:
  • 1/2 l d'aigua
  • 70 g de sucre
  • 100 g de fulles de marialluïsa

PREPARACIÓ

Per començar, tritureu amb la batedora la mantega tova juntament amb el sucre, les avellanes i el praliné d'avellanes. A continuació, afegiu-hi la farina i els ous i torneu-ho a triturar fins que quedi una pasta homogènia. Un cop tingueu la pasta, repartiu-la en motlles individuals de silicona, tipus plumcake petit, i coeu-los al forn a 180º durant uns 20 minuts. Després, quan ja estiguin freds, desemmotlleu-los.

Per fer la sopa de marialluïsa, poseu un cassó al foc amb l'aigua i el sucre.

Quan arrenqui el bull afegiu-hi les fulles de marialluïsa, tanqueu el foc, tapeu el cassó i deixeu-ho 15 minuts que s'infusioni. Seguidament, coleu-ho i reserveu-ho a la nevera.

I ja per acabar, amb l'ajuda d'un pinzell pinteu una ratlla a un plat fondo amb una mica de praliné d'avellana, col·loqueu-hi el pastisset d'avellana a sobre i en un extrem la bola de gelat d'avellana i una mica de galetes esmicolades. Finalment, la infusió va en una gerra perquè els comensals se serveixin.
Anar al contingut