Pastís cremós de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bel Natividad (Directora de comunicació de Barcelona)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Els ous ecològics, provinents de gallines exposades al sol i alimentades amb blat de moro, tenen més carotens que els ous comuns, i per això el rovell te un color més intens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de xocolata de 70% de cacau
- 200 g de mantega
- 5 ous
- 1 c/s de farina
- 250 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu el forn a 190 graus, prepareu el motllo, rodó i metàl·lic, de 22 cm de diàmetre: unteu-lo primer amb mantega i després amb farina o amb un esprai vegetal.
A continuació, foneu la xocolata i la mantega tot junt en un cassó al foc, uns 2 minuts, fins que quedi completament desfet.
Després, en un bol fora del foc barregeu la xocolata fosa i el sucre amb l'ajut d'unes varetes manuals, deixeu-ho refredar una mica, afegiu-hi els ous, un per un, barregeu-ho bé, poseu-hi la farina amb un tamisador (o amb un colador de malla fina) i acabeu de barregar-ho tot ben barrejat.
Tot seguit, aboqueu la massa al motllo i poseu-la al forn durant 22 minuts. Passat aquest temps, el treieu i veureu que queda lleugerament tremolós pel mig.
I ja per acabar, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja podeu servir-lo.
A continuació, foneu la xocolata i la mantega tot junt en un cassó al foc, uns 2 minuts, fins que quedi completament desfet.
Després, en un bol fora del foc barregeu la xocolata fosa i el sucre amb l'ajut d'unes varetes manuals, deixeu-ho refredar una mica, afegiu-hi els ous, un per un, barregeu-ho bé, poseu-hi la farina amb un tamisador (o amb un colador de malla fina) i acabeu de barregar-ho tot ben barrejat.
Tot seguit, aboqueu la massa al motllo i poseu-la al forn durant 22 minuts. Passat aquest temps, el treieu i veureu que queda lleugerament tremolós pel mig.
I ja per acabar, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja podeu servir-lo.