Pastís amb poma golden de Lleida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Natàlia Molina (educadora infantil de Lleida)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Incloure fruita a les receptes, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les amb vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 pomes golden
  • 4 ous
  • 200 g de sucre
  • 150 g de iogurt de soja
  • 100 g d'oli de gira-sol
  • 200 g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 beina de vainilla
  • una mica de confitura de pera o préssec
  • una mica de margarina vegetal

PREPARACIÓ

Per començar, bateu els ous, amb unes varetes manuals, en un bol gros fins que escumegin. Seguidament, afegiu-hi l'oli i el iogurt de soja i torneu-ho a barrejar amb les varetes. Quan estigui tot ben integrat, poseu-hi el sucre i la polpa de la beina de vainilla, tamiseu amb un colador la farina i el llevat dins la massa i bateu-ho manualment fins que us quedi sense cap grumoll. Si us queda massa espès, podeu afegir-hi un rajolí de llet de soja.

A continuació, peleu les pomes i talleu-les en làmines fines.

Tot seguit, unteu un motlle amb margarina vegetal, aboqueu-hi una mica de massa, cobriu-la amb làmines de poma, aboqueu-hi la resta de la massa a sobre i torneu-la a cobrir amb làmines de poma. Després, poseu-lo a coure al forn, prèviament preescalfat a 210 graus, durant 30 minuts. Passat aquest temps, punxeu-lo amb un escuradents llarg per veure si surt net i, si es així, traieu-lo del forn i poseu-lo en una reixeta perquè es refredi.

Finalment, passeu la confitura pel túrmix perquè no quedin grumolls i pinteu el pastís amb aquesta confitura.

I ja per acabar, ja el podeu servir.
Anar al contingut