Parmiggiana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
INGREDIENTS
- 12 escamarlans
- 3 albergínies
- 3 carbassons
- 1,5 kg de tomàquets madurs
- formatge parmesà al gust
- alfàbrega
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli, fregiu les albergínies tallades a làmines fins que quedin dauradetes. Reserveu.
A continuació, fregiu els carbassons tallats també a làmines, fins que quedin dauradets. Reserveu.
Tot seguit, sofregiu el tomàquet escaldat i pelat. Quan estigui ben cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer la parmigiana, poseu en una safata de forn una capa d'albergínia i cobriu-la amb la salsa de tomàquet i unes fulles d'alfàbrega. Seguidament, poseu-hi les làmines de carbassó a sobre i continueu fent capes iguals fins a omplir la safata.
Després, a sobre de tot, poseu-hi parmesà ratllat i deixeu-ho gratinar al forn fins que quedi torradet.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els escamarlans sencers.
I ja per acabar, emplateu un tall de parmigiana, poseu-hi els escamarlans a sobre i guarniu el plat amb una mica d'alfàbrega.
A continuació, fregiu els carbassons tallats també a làmines, fins que quedin dauradets. Reserveu.
Tot seguit, sofregiu el tomàquet escaldat i pelat. Quan estigui ben cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer la parmigiana, poseu en una safata de forn una capa d'albergínia i cobriu-la amb la salsa de tomàquet i unes fulles d'alfàbrega. Seguidament, poseu-hi les làmines de carbassó a sobre i continueu fent capes iguals fins a omplir la safata.
Després, a sobre de tot, poseu-hi parmesà ratllat i deixeu-ho gratinar al forn fins que quedi torradet.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els escamarlans sencers.
I ja per acabar, emplateu un tall de parmigiana, poseu-hi els escamarlans a sobre i guarniu el plat amb una mica d'alfàbrega.