Papillota de verdures d'hivern amb gírgoles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sílvia Icart (Educadora infantil de Sant Cugat del Vallès)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • 1 tros de carbassa
  • 1 porro
  • 1 ceba tendra
  • 1 pastanaga
  • 1 poma fuji
  • 7-8 branquetes de bròquil
  • 8 gírgoles
  • oli
  • sal
  • cibulet sec
  • orenga seca
  • julivert picat sec (o fresc)
  • pebre
  • panses
  • pinyons
  • Per amanir la papillota:
  • 8 cullerades d'oli
  • 4 culleradetes de salsa de soja
  • 2 bosses de cocció per a forn
  • cordill

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn amb ventilador (no grill), a 180 graus.

A continuació, talleu les verdures en bastons, o tallades petites: la carbassa, pelada i a daus, la pastanaga, a rodanxes o daus, l'api a daus, la ceba talleu-la ben fina, i en el cas que les branquetes de bròquil siguin molt grosses, talleu-les més petites. Seguidament, salteu-les en una paella amb una mica d'oli: comenceu primer per enrossir la carbassa i la pastanaga, doneu-los un tomb i, de seguida, afegiu-hi el bròquil. Quan tot això ja comenci a ser tou, poseu-hi la ceba i el porro i salteu-ho tot junt durant uns 5 minuts.

No ha de quedar gaire cuit, ja que s'acabarà de coure al forn.

Mentre es couen les verdures, peleu la poma, talleu-la a daus, afegiu-la a la paella i doneu-li uns tombs. Quan tot sigui cuit, poseu-hi el cibulet sec, l'orenga, salpebreu-ho una mica, remeneu-ho bé i reserveu-ho en un plat.

Després, talleu les gírgoles a tires, salteu-les en una altra paella amb una mica d'oli i tireu-hi una mica de julivert picat sec o fresc. Quan estiguin dauradetes, reserveu-les en un plat, poseu les panses i els pinyons a la mateixa paella de les gírgoles, salteu-les amb una mica d'oli, i reserveu-les en un altre plat.

Per fer la salsa d'amanir, en un bol, barregeu l'oli amb la salsa de soja i bateu-ho una mica amb unes varetes manuals.

Tot seguit, talleu les bosses de manera que us quedi, cadascuna, com un full. De cada bossa en surten 2 fulls.

Per muntar les papillotes, poseu damunt de cada full individual els motllos metàl•lics, a dins poseu-hi 3 cullerades plenes de verdures i poma, al damunt de les verdures poseu-hi 2 gírgoles, regueu-ho tot amb 2 cullerades de la salsa d'oli i soja, al cim poseu-hi posem les panses i els pinyons, traieu el motlle, tanqueu el conjunt fent un saquet, lligueu-lo amb un cordill i poseu-ho al forn, preescalfat a 180 graus, durant 8-10 minuts.

I ja per acabar, serviu a taula els saquets acabats de sortir del forn, encara lligats, però canvieu el cordill per una llaçada més bonica.
Anar al contingut