Papillota de verdures d'hivern amb gírgoles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sílvia Icart (Educadora infantil de Sant Cugat del Vallès)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 4 persones:
- 1 tros de carbassa
- 1 porro
- 1 ceba tendra
- 1 pastanaga
- 1 poma fuji
- 7-8 branquetes de bròquil
- 8 gírgoles
- oli
- sal
- cibulet sec
- orenga seca
- julivert picat sec (o fresc)
- pebre
- panses
- pinyons
- Per amanir la papillota:
- 8 cullerades d'oli
- 4 culleradetes de salsa de soja
- 2 bosses de cocció per a forn
- cordill
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn amb ventilador (no grill), a 180 graus.
A continuació, talleu les verdures en bastons, o tallades petites: la carbassa, pelada i a daus, la pastanaga, a rodanxes o daus, l'api a daus, la ceba talleu-la ben fina, i en el cas que les branquetes de bròquil siguin molt grosses, talleu-les més petites. Seguidament, salteu-les en una paella amb una mica d'oli: comenceu primer per enrossir la carbassa i la pastanaga, doneu-los un tomb i, de seguida, afegiu-hi el bròquil. Quan tot això ja comenci a ser tou, poseu-hi la ceba i el porro i salteu-ho tot junt durant uns 5 minuts.
No ha de quedar gaire cuit, ja que s'acabarà de coure al forn.
Mentre es couen les verdures, peleu la poma, talleu-la a daus, afegiu-la a la paella i doneu-li uns tombs. Quan tot sigui cuit, poseu-hi el cibulet sec, l'orenga, salpebreu-ho una mica, remeneu-ho bé i reserveu-ho en un plat.
Després, talleu les gírgoles a tires, salteu-les en una altra paella amb una mica d'oli i tireu-hi una mica de julivert picat sec o fresc. Quan estiguin dauradetes, reserveu-les en un plat, poseu les panses i els pinyons a la mateixa paella de les gírgoles, salteu-les amb una mica d'oli, i reserveu-les en un altre plat.
Per fer la salsa d'amanir, en un bol, barregeu l'oli amb la salsa de soja i bateu-ho una mica amb unes varetes manuals.
Tot seguit, talleu les bosses de manera que us quedi, cadascuna, com un full. De cada bossa en surten 2 fulls.
Per muntar les papillotes, poseu damunt de cada full individual els motllos metàllics, a dins poseu-hi 3 cullerades plenes de verdures i poma, al damunt de les verdures poseu-hi 2 gírgoles, regueu-ho tot amb 2 cullerades de la salsa d'oli i soja, al cim poseu-hi posem les panses i els pinyons, traieu el motlle, tanqueu el conjunt fent un saquet, lligueu-lo amb un cordill i poseu-ho al forn, preescalfat a 180 graus, durant 8-10 minuts.
I ja per acabar, serviu a taula els saquets acabats de sortir del forn, encara lligats, però canvieu el cordill per una llaçada més bonica.
A continuació, talleu les verdures en bastons, o tallades petites: la carbassa, pelada i a daus, la pastanaga, a rodanxes o daus, l'api a daus, la ceba talleu-la ben fina, i en el cas que les branquetes de bròquil siguin molt grosses, talleu-les més petites. Seguidament, salteu-les en una paella amb una mica d'oli: comenceu primer per enrossir la carbassa i la pastanaga, doneu-los un tomb i, de seguida, afegiu-hi el bròquil. Quan tot això ja comenci a ser tou, poseu-hi la ceba i el porro i salteu-ho tot junt durant uns 5 minuts.
No ha de quedar gaire cuit, ja que s'acabarà de coure al forn.
Mentre es couen les verdures, peleu la poma, talleu-la a daus, afegiu-la a la paella i doneu-li uns tombs. Quan tot sigui cuit, poseu-hi el cibulet sec, l'orenga, salpebreu-ho una mica, remeneu-ho bé i reserveu-ho en un plat.
Després, talleu les gírgoles a tires, salteu-les en una altra paella amb una mica d'oli i tireu-hi una mica de julivert picat sec o fresc. Quan estiguin dauradetes, reserveu-les en un plat, poseu les panses i els pinyons a la mateixa paella de les gírgoles, salteu-les amb una mica d'oli, i reserveu-les en un altre plat.
Per fer la salsa d'amanir, en un bol, barregeu l'oli amb la salsa de soja i bateu-ho una mica amb unes varetes manuals.
Tot seguit, talleu les bosses de manera que us quedi, cadascuna, com un full. De cada bossa en surten 2 fulls.
Per muntar les papillotes, poseu damunt de cada full individual els motllos metàllics, a dins poseu-hi 3 cullerades plenes de verdures i poma, al damunt de les verdures poseu-hi 2 gírgoles, regueu-ho tot amb 2 cullerades de la salsa d'oli i soja, al cim poseu-hi posem les panses i els pinyons, traieu el motlle, tanqueu el conjunt fent un saquet, lligueu-lo amb un cordill i poseu-ho al forn, preescalfat a 180 graus, durant 8-10 minuts.
I ja per acabar, serviu a taula els saquets acabats de sortir del forn, encara lligats, però canvieu el cordill per una llaçada més bonica.