Papada de porc amb arròs cremós de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Artal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cinc Sentits, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Els festucs són rics en greixos cardiosaludables i tenen un alt contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de papada ibèrica
- 1 poma Granny Smith
- 50 g de festucs pelats i torrats
- 50 g de mantega
- 20 g de mostassa antiga
- 75 g de ceba de Figueres
- 15 g d'oli d'oliva verge extra
- 140 g d'arròs bomba
- 125 g de brou d'aviram
- 375 g del suc de poma
- sal en escates
- Per al suc de poma (es pot comprar preparat):
- 4 pomes Golden
- 4 pomes Granny Smith
- 5 g de suc de llimona
PREPARACIÓ
Per fer el suc de poma, liqüeu les pomes pelades i tallades a trossets, coleu-ho, afegiu-hi el suc de llimona i reserveu-ho.
A continuació, poseu el brou d'aviram i el suc de poma en un cassó i escalfeu-lo al foc. Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo sofregir uns minuts. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi una mica de la barreja de brou i suc de poma i deixeu-ho coure fins que s'hagi absorbit tot el suc. Seguidament, afegiu-hi una mica més de suc, deixeu-lo absorbir i aneu-ne afegint més fins que l'arròs quedi cuit.
Mentrestant, en una paella amb una gota d'oli salteu la papada tallada a daus ben grossos fins que quedi dauradeta de tots els costats.
Quan l'arròs ja estigui gairebé cuit, afegiu-hi la mostassa, els festucs, uns daus de poma, la mantega, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi la papada tallada a làmines a sobre i guarniu-la amb unes escates de sal.
A continuació, poseu el brou d'aviram i el suc de poma en un cassó i escalfeu-lo al foc. Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo sofregir uns minuts. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi una mica de la barreja de brou i suc de poma i deixeu-ho coure fins que s'hagi absorbit tot el suc. Seguidament, afegiu-hi una mica més de suc, deixeu-lo absorbir i aneu-ne afegint més fins que l'arròs quedi cuit.
Mentrestant, en una paella amb una gota d'oli salteu la papada tallada a daus ben grossos fins que quedi dauradeta de tots els costats.
Quan l'arròs ja estigui gairebé cuit, afegiu-hi la mostassa, els festucs, uns daus de poma, la mantega, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi la papada tallada a làmines a sobre i guarniu-la amb unes escates de sal.