Papada de porc amb arròs cremós de poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Artal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cinc Sentits, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els festucs són rics en greixos cardiosaludables i tenen un alt contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de papada ibèrica
  • 1 poma Granny Smith
  • 50 g de festucs pelats i torrats
  • 50 g de mantega
  • 20 g de mostassa antiga
  • 75 g de ceba de Figueres
  • 15 g d'oli d'oliva verge extra
  • 140 g d'arròs bomba
  • 125 g de brou d'aviram
  • 375 g del suc de poma
  • sal en escates
  • Per al suc de poma (es pot comprar preparat):
  • 4 pomes Golden
  • 4 pomes Granny Smith
  • 5 g de suc de llimona

PREPARACIÓ

Per fer el suc de poma, liqüeu les pomes pelades i tallades a trossets, coleu-ho, afegiu-hi el suc de llimona i reserveu-ho.

A continuació, poseu el brou d'aviram i el suc de poma en un cassó i escalfeu-lo al foc. Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo sofregir uns minuts. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi una mica de la barreja de brou i suc de poma i deixeu-ho coure fins que s'hagi absorbit tot el suc. Seguidament, afegiu-hi una mica més de suc, deixeu-lo absorbir i aneu-ne afegint més fins que l'arròs quedi cuit.

Mentrestant, en una paella amb una gota d'oli salteu la papada tallada a daus ben grossos fins que quedi dauradeta de tots els costats.

Quan l'arròs ja estigui gairebé cuit, afegiu-hi la mostassa, els festucs, uns daus de poma, la mantega, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi la papada tallada a làmines a sobre i guarniu-la amb unes escates de sal.
Anar al contingut