Panettone
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Panettone
- 70 g de llevat de forner
- 2 cullerades de farina de força
- 1 cullerada de sucre
- 100 ml de llet tèbia
- 200 g de sucre moscobat
- 6 ous
- 2 cullerades de mel
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta d'essència d'ametlles amargants
- 1 cullerada d'aigua de roses
- 1 llima
- 300 g de mantega pomada
- 1 kg de farina de força
- Per al farciment:
- 200 g de fruita confitada (llimona i taronja)
- 100 g de làmines d'ametlla crua
- 100 g de panses de raïm moscatell
- 100 g de panses de Corint
- 100 g de perles de xocolata
PREPARACIÓ
1. Posem un got de llet a escalfar al microones, durant un minut a 30-40ºC.
2. Paral·lelament, barregem en un bol els ous, el sucre moscobat, la mel, la culleradeta de canyella, unes gotetes d'essència d'ametlles amargants, una culleradeta d'aigua de roses i la pell de llima. Ho remenem tot bé!
3. En un altre bol, hi aboquem el got de llet tèbia, el llevat, que ha de ser fresc del dia i que haurem de poder desfer amb els dits, dues cullerades de farina de força i una culleradeta de sucre. Deixem reposar aquesta base deu minuts perquè el llevat actuï bé.
4. Barregem el contingut dels dos bols amb una mica de cura, per obtenir-ne una crema que serà la massa del panettone.
5. Al bol d'un robot, o bé, en un altre recipient per anar treballant amb les mans, hi anem afegint la massa i, seqüencialment, el quilo de farina i de mantega pomada, que es pugui desfer amb facilitat. Treballem aquesta massa.
6. Un cop tinguem la massa acabada, l'amassem manualment i la deixem llevar en un bol a uns 30-35ºC, durant una mitja hora.
7. Traiem la massa del bol i la partim per la meitat per fer, així, dos panettones d'un quilo aproximadament. Tornem a amassar aquestes masses i les deixem llevar una estoneta més.
8. Un cop hagin llevat les masses, hi posem el farciment. Les obrim i hi afegim les panses, les ametlles, la xocolata i la fruita confitada. I tornem a amassar-les perquè es barregi tot bé.
9. Untem dos motlles amb mantega i farina per a cadascuna de les masses. Posem la massa a dins, vigilant que només ompli dues terceres parts del motlle, i cap al forn durant noranta minuts a 165ºC. Esperem que us agradi!
2. Paral·lelament, barregem en un bol els ous, el sucre moscobat, la mel, la culleradeta de canyella, unes gotetes d'essència d'ametlles amargants, una culleradeta d'aigua de roses i la pell de llima. Ho remenem tot bé!
3. En un altre bol, hi aboquem el got de llet tèbia, el llevat, que ha de ser fresc del dia i que haurem de poder desfer amb els dits, dues cullerades de farina de força i una culleradeta de sucre. Deixem reposar aquesta base deu minuts perquè el llevat actuï bé.
4. Barregem el contingut dels dos bols amb una mica de cura, per obtenir-ne una crema que serà la massa del panettone.
5. Al bol d'un robot, o bé, en un altre recipient per anar treballant amb les mans, hi anem afegint la massa i, seqüencialment, el quilo de farina i de mantega pomada, que es pugui desfer amb facilitat. Treballem aquesta massa.
6. Un cop tinguem la massa acabada, l'amassem manualment i la deixem llevar en un bol a uns 30-35ºC, durant una mitja hora.
7. Traiem la massa del bol i la partim per la meitat per fer, així, dos panettones d'un quilo aproximadament. Tornem a amassar aquestes masses i les deixem llevar una estoneta més.
8. Un cop hagin llevat les masses, hi posem el farciment. Les obrim i hi afegim les panses, les ametlles, la xocolata i la fruita confitada. I tornem a amassar-les perquè es barregi tot bé.
9. Untem dos motlles amb mantega i farina per a cadascuna de les masses. Posem la massa a dins, vigilant que només ompli dues terceres parts del motlle, i cap al forn durant noranta minuts a 165ºC. Esperem que us agradi!