Panets de llet per esmorzar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Barriga
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Fleca Turris, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de farina panificable
- 10 g de sal
- 40 g de sucre
- 20 g de llet en pols
- 280 g de llet
- 25 g de mantega
- 5 g de llevat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a l'amassadora la farina, la llet en pols, la mantega, la sal, el llevat i el sucre i amasseu-ho a velocitat lenta durant 13-14 minuts, mentre hi aneu afegint la llet de mica en mica.
A continuació, talleu la massa a trossos d'uns 80 grams, poseu-los sobre el taulell enfarinat, aixafeu-los amb les mans, enrotlleu-los, torneu-los a aixafar, feu-ne unes boles, tapeu-les amb un drap i deixeu-les fermentar durant 20 minuts.
Tot seguit, doneu forma a les boles, fent-ne panets rodons o barretes, poseu-les en una safata amb paper sulfuritzat, feu-los uns talls a sobre amb un cúter, pinteu-les amb ou batut, deixeu-les fermentar durant uns 45 minuts més i, finalment, deixeu-les coure al forn fins que estiguin dauradetes.
A continuació, talleu la massa a trossos d'uns 80 grams, poseu-los sobre el taulell enfarinat, aixafeu-los amb les mans, enrotlleu-los, torneu-los a aixafar, feu-ne unes boles, tapeu-les amb un drap i deixeu-les fermentar durant 20 minuts.
Tot seguit, doneu forma a les boles, fent-ne panets rodons o barretes, poseu-les en una safata amb paper sulfuritzat, feu-los uns talls a sobre amb un cúter, pinteu-les amb ou batut, deixeu-les fermentar durant uns 45 minuts més i, finalment, deixeu-les coure al forn fins que estiguin dauradetes.