Panadons d'espinacs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dolors Martí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Menut, Belianes (Urgell)

INGREDIENTS

  • 1 kg d'espinacs
  • 100 g de panses de Corint
  • 50 g de pinyons
  • all
  • oli d'oliva
  • sal i pebre negre
  • Per a la pasta:
  • 1/2 kg de farina
  • ¿ de l d'aigua
  • 15 g de llevat
  • un pessic de sal

PREPARACIÓ

Per començar, fregueu les fulles d'espinacs amb les mans i amb una mica de sal per treure tota la seva aigua.
A continuació escorreu-les i amaniu-les amb oli, pebre, alls picats, pinyons i panses, i deixeu-ho macerar durant 2 o 3 hores.

Per fer la massa, poseu la farina, la sal i l'aigua a la Thermomix durant 15 segons a velocitat 6. Després, afegiu-hi el llevat i torneu-ho a la Thermomix durant un minut i mig a 0 graus. Un cop tingueu la massa feta, talleu-la a trossos de diferents mides, emboliqueu-los amb un drap i deixeu-los reposar. A continuació, estireu la massa amb un corró untat amb oli, poseu-hi els espinacs amanits a dins i tanqueu la massa com si fos una empanadilla.

Finalment, poseu els panadons al forn en una safata untada amb oli durant 15 minuts a 250 graus. Quan ja estiguin fets, unteu-los amb una mica d'oli.
Anar al contingut