Pa de pessic de Vic

Puntuació:

3,01 / 5

Categoria:
postres
Aliment principal:
ous
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (586 vots)

Ingredients

  • 6 ous petits
  • 125g de sucre fi
  • 125g de farina
  • 1 cullereta de llevat en pols

Elaboració

Se separen el rovells de les clares. Es posen els rovells i el sucre fi en un bol i es baten una bona estona fins que quedin amb una consistència de mantega i sembli que hagin doblat el volum. D’això se’n diu emblanquinar-los, doncs els rovells perden color.
Tot seguit, s’hi afegiran la farina i el llevat en pols, tamisats, i es remenarà bé. Quedarà una pasta espessa que l’aclarirem tot seguit amb les clares que haurem muntat a punt de neu. Per fer-ho, les embolcallarem suaument.
Es posarà tot plegat en una safata de forn prèviament folrada, d’uns 20/22 cm., a 170ºC, durant uns 17 minuts. Si us sembla que es crema de dalt, simplement, baixeu-lo una miqueta. Per estar segurs de què està cuit, s’hi enfonsa un escuradents i es comprova que surti ben sec. Es treu del forn i no es separarà del paper fins que s’hagi refredat i tenint cura que segueixi fàcilment.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (10)

  • 10/01/2014 08:40:35 Marca com a ofensiu

    @asun, jo faig una recepta pràcticament igual sense el llevat químic directament. l'important per a que pugi (bueno, més que pujar, per a que no baixi :) ) es: 1) muntar les clares a punt de neu. en quant estiguin muntades, començaran a perdre l'aire, així que millor muntar-les, barrejar amb l'altra part, i ficar al forn pre-calentat, tot seguit. 2) quan barrejes les clares muntades amb la resta, fer-ho molt suament amb moviments envolvents. hi ha videos a youtube on veuras com ho fan. la idea es perdre el mínim d'aire. si ho fas amb la batidora, tot l'aire perdut. 3) Forn precalentat a la temperatura que toca. si vols, els primers minuts pot estar més fort. 4) no obrir el forn fins a 3/4 parts del temps que posa a la recepta. si ho fas, es desinflarà. 5) quant estigui fet, no treure-l directament del forn, sino deixar-ho amb la porteta una mica oberta per a que entri el fred. no vols que baixi molt ràpid la temperatura o es desinflarà. la textura en que ha de quedar la masa es esponjosa abans de cuinar ja - no ha de ser líquida, sino ha de tenir consistencia y l'has d'empenyer per a que cobreixi totes les parts del motlle. Ah! I ficar paper de cuinar en el motlle (implica una mica de retallar com quant anavem a escola) ajuda a que quedi més bonic pels costats. A més d'això, aquesta recepta no ho fa, pero algunes persones li fiquen una o dues cullerades de mel per a que estigui un pel més dolç. A mi m'agrada :)

  • Ahir el vaig fer, i de gust va quedar molt bo. Ara, de cocció, n'he necessitat molta més, perquè amb 25 minuts a 170graus, m'ha quedat pel centre totalment cru (per sobre es veia bé) i com que vaig punxar només la vora... La propera vegada (que segur repetiré) el posaré més baix (aquest cop el vaig posar al mig del forn).

  • 23/04/2011 20:56:53 Marca com a ofensiu

    Potser una de les causes del perquè no puja és la mida del motlle! jo avui l'he fet, per fer la mona, i enlloc del motlle de sempre n'he agafat un de més gran... Ha pujat una mica mentre estava al forn, però després no ha quedat com sempre. Vaja que per voler que quedi més gran, al final queda més petit!

  • MAGDA

    MAGDA diu:

    19/04/2011 18:18:03 Marca com a ofensiu

    Jo l'he fet i m'ha sortit boníssim. I esponjós.

  • fina

    fina diu:

    26/03/2011 22:57:35 Marca com a ofensiu

    Hola tots, hola Nando. He fet el pa de pessic, està bo. Però no puja. Quan s'incorpora la farina s'ha de remenar poc?? Quina pot ser la causa? Gràcies i salut per tot@s¡¡

  • 14/03/2011 13:40:30 Marca com a ofensiu

    Doncs a mi em va quedar molt bé! Prova de muntar bé les clares i afegir-les amb mooolta cura. I tamisa la farina! Potser ja ho feies, però per si de cas...

  • asun

    asun diu:

    16/11/2010 14:47:39 Marca com a ofensiu

    Com és possible que amb una cullereta de llevat en pols i prou, quedi esponjos. A mi sempre em queda poc esponjos, no sé què faig malament

  • Nsan

    Nsan diu:

    27/01/2010 14:23:44 Marca com a ofensiu

    També he fet aquesta recepta. Com a inexperta en la cuina m'ha costat una mica aconseguir la pasta un cop afegim el llevat i la farina. Per tal de poder remenar al final vaig haver d'afegir un xic de llet (correcte?). Però el pa de pessic va quedar igualment molt bo. Potser no va pujar tant com se suposava que ho havia de fer, però molt bo.

  • 19/01/2010 19:27:57 Marca com a ofensiu

    Aquesta recepta surt molt bé, l'he feta dues vegades i surt molt bó, i el restaurant del Nando és una passada, he gaudit de la seva cuina moltes vegades i sempre és un èxit.

  • Virginia Bernus

    Virginia Bernus diu:

    05/05/2009 21:45:38 Marca com a ofensiu

    Increïble aquest pa de pessic, sempre m'ha agradat molt pero no el sabia fer. Graàcies per la recepta, m'agradarien més receptes tradicionals tan fantàstiques com aquestes. Un petó i espero poder anar algun dia a dinar al restaurant de Nando Jubany. Un mestre.

Recepta de:
Receptes publicades:
103
Vots rebuts:
38748
Comentaris rebuts:
89
Seguidors:
51